Hoppa till innehåll

Mitt livsprojekt 2010 – arbete kontra privatliv

17 januari 2010

En väninna jag träffade helt kort nyligen undrade om jag trivs på mitt jobb, hon sa att det går inte att utläsa på bloggen. Hon har nog rätt, jag skriver en del om jobbet men väldigt diffust. Jag har ett rätt speciellt jobb så det måste vara diffust.

Men jo, jag trivs på mitt jobb. Jag är i mitt rätta element, känner mig hemma o har mestadels goa människor omkring mig. Lite i taget så har jag lärt känna kollegor omkring mig, kommunikationen förbättras o leendena blir fler o fler, även om jag är lite vid sidan om de övriga så känns det helt OK. Jag känner mig accepterad som jag är – o jag vet att jag är just som jag är… lite speciell på mitt eget sätt. Jag tror jag gör ett bra jobb. Jag sätter patienterna främst men har ändå distans till dem o till den lite speciella situationen.

Jag får öva på gränssättning o möten o försöker dagligen hitta balansen däremellan, det är en bra övning för mig o en ny dimension av den. Nu, efter ungefär ett år på detta jobb, börjar det mer o mer att handla om att sätta gränser för mig själv, tidigare var det mot patienter o personal. Jag övar på att lämna arbetsplatsen då arbetstiden är slut, gå hem i tid trots att det alltid finns mer att göra o fler behov att fylla. Jag övar mig på att ta raster, andas då jag behöver o försöker genom glimtar av medveten närvaro att minska stressen.

Det går att jobba för mycket på alla jobb, åtminstone för mig som är lite av ”bekräftelsetorsk” på just jobbet. Jag är extremt noggrann o ambitiös i mina arbetsuppgifter o mitt arbetsansvar, ogillar slarv o brist på ansvar. Nu tror jag att detta nya sätt att tänka kanske är en del av min 40-års kris, det är dags att skaffa mig ett liv vid sidan om jobbet – satsa på mig själv privat.

Så det gör jag nu, det är mitt livsprojekt 2010 – En dag i taget!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: