Hoppa till innehåll

Ett nedköp i mitt träningsprojekt

12 januari 2010

Jag har sedan i midsomras unnat mig att gå på Fyrishovs gym ett par gånger i veckan. Egen tid, bara för mig. Träna på gymet, få vattenstråle massage, bubbla på relaxen, bada bastu o sen cykla hem varm o trött i kroppen. Det har gjort mig så gott, till både kropp o själ.

Visst har det tagit stor del av min fritid då jag aktivt valt detta två kvällar o en helgdag varje vecka. Jag har minskat på annat som jag brukat göra på fritiden, typ tråkigt hemarbete…

Nu har det varit så knapert ekonomiskt på grund av min sjukskrivning, vilket jag skrivit om här, att jag fått ge upp mitt gymmande nästan helt o istället åter börjat nyttja min söta motionscykel.  Snacka om nedköp…

Men det är väl bättre än ingen träning alls o dessutom har jag väl, precis som flera andra, slarvat med maten nu under julhelgen. De kilon jag gått ner med regelbunden träning i 6 månader har jag gått upp igen under julhelgen. Hmm, om sanningen ska fram redan under senhösten då jag fick veta att jag ska bli farmor – det triggade igång gamla beteenden att äta på känslor…

Jag har ännu inte slängt ut vågen som styr mitt liv, men jag väger mig inte tvångsmässigt varje morgon längre. Jag är nöjdare med min kropp, eller var åtminstone så länge kilona gick nedåt. Jag tänker INTE sluta träna nu då jag tycker det är både skönt o roligt.

Jag skrev nyligen ett inlägg där jag beskrev hur jag även ska träna på jobbets gym, även det ett rejält nedköp. Jag har inte kommit igång med det ännu…. men jag har tagit dit träningskläder 🙂

Då jag läser det jag skriver ser jag många nedköp o många ”motgångar”. Det börjar likna ursäkter som är möjliga att ta till för att slippa fortsätta ta hand om mig själv, börja urga o ynka över allts jävligheter.  Tänkvärt – påminn mig om det behövs!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

One Comment leave one →
 1. 12 januari 2010 18:28

  Egentligen borde man få gratis träning, när man är sjuk för det är ju bevisat att träning gör en piggare och får en att orka och må bättre!!!
  Hoppas att allt är bra med dig, här har det varit lika stor kaos som vanligt!!
  Skriver inte om det i bloggen får se om jag vill det sen!!
  Ta hand om dig och kanske kan vi få till en träff snart så himla långt från varrandra bor vi ju inte 😉
  KRAMISAR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: