Hoppa till innehåll

Thich Nhat Hanh – en ny bekantskap i cyberspace

11 januari 2010

Jag har lyssnat på ”ljudbok” med Trich Nhat Than i helgen, egentligen är det mer föreläsningar i olika ämnen, jag är fast 🙂 Jag är så tacksam att jag valt Vietnam som resmål på min första semester som vuxen, om sju veckor bär det av!

Hans röst går liksom rätt in i mig, orden faller på plats o jag får nya tankar o upptäckter. Jag hade aldrig hört talas om denna Vietnamesiska buddhist munk o fredsaktivist. Nu har jag ägnat ett par timmar på You Tube – denna hittade jag o uppskattade mycket, bland många andra:

Nirvana är alltså frihet från rädsla – Nirvana är här o nu o frihet från bilder o föreställningar o s v. Då jag lyssnade föll allt på plats, jag lyssnade igen. Nu då jag lyssnar, efter att ha skrivit detta inlägg, så har jag tappat den där vidöppna känslan, jag har väl tänkt för mycket istället för att vara närvarnade i känslan *ler*

Avslutar med ”The end of suffering” – vacker o kraftfull:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: