Hoppa till innehåll

Återvinning – om att ta till vara även sånt som slängts i soprummet

08 januari 2010

Häromdagen, då när det var så otroligt kallt, passade jag på att slänga sopor på väg mot bilen. Som vanligt alltså, slänga sopor hör ju till vardagsgöromålen o det är praktiskt att göra det på väg mot garaget. Än mer nu då det var så kallt att inte ens jag gärna gick ut i onödan.  Då jag kom in i soprummet såg det ut så här:

Möbler, lampor, porslin, glas o teknikprylar. Någon hade väl flyttat….. men att man då måste ställa in allt möjligt i soprummet, bara för att man själv inte vill ha det längre. Suck! STOR SUCK!

Jag är för återvinning, har alltid varit o kommer sannolikt alltid att vara det. Så länge jag minns har jag tagit rätt på andras ”skräp” i soprummen, sorterat, paketerat o kört iväg det till loppis. Detta har tidigare varit lite av min arbetsuppgift i de bostadsområden jag bott i, ibland har avtalet varit helt öppet med bostadsföretaget. De har vetat att jag tar rätt på säckar med kläder o annat användbart, sorterar upp det o kör iväg det.
Jag har tidigare varit aktiv i en förening som sysslar med insamling o bistånd, så det var aldrig något konstigt med detta. Jag har ännu viss koll på vad som är säljbart o vad som är skräp.

Nu då jag bor i en större stad sker det inte lika öppet, det är allt lite känsligt detta att röja i andras ”skräp”, men jag kan inte låta bli. Jag förstår inte varför hela o rena o fullt användbara saker ska slängas i soporna. Dessutom vet jag att det är vi övriga hyresgäster som får bekosta dessa ”grovsopors” bortförsel, det är ju därför vissa bostadsföretag har infört ”soppoliser” som kontrollerar om de kan hitta något namn bland grejerna för att fakturera den som ”skräpat ner” i soprummet. Nu är jag inte lagd åt soppolis hållet o det var allt tur för denna familj då de dumpat kuvert med sitt namn på mitt bland allt annat bråte…

Men även denna gång sorterade jag o paketerade, kunde inte låta bli. Nu är bilens bagageutrymme fullt med porslin, glas, fat o ugnsformar – i väntan på att jag ska få tid att köra iväg till Röda Korsets loppis.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: