Hoppa till innehåll

Har Telia patent på min fasta telefon?

02 januari 2010

Häromkvällen då jag pratade med en väninna kom vi in på ämnet telefonräkningar o började jämföra priser o avgifter på olika företag. Vi noterade bägge att vi hade så antika mobil ”abonnemang” att det inte ens finns längre, men då vi valt att inte teckna nya kan de inte bli av med oss…

Vi inspekterade min räkning från Telia med nytt intresse, vad kostade egentligen mest? På en månad har vi ringt för 170 kr medans avgifterna ligger på 245 kr – är det rimligt? Att ha högre månadsavgifter än avgifter för samtal?

Jag ringde Telia o deklamerade ”missnöjd kund”. Oj, jag hade visst missförstått det mesta… vad fick jag dock aldrig klart för mig…

– Kan du inte ta bort några av extra avgifterna? nummerpresentation? bas? fritid? kod?
– Men du, sa jag, man måste ha både bas o ett tillval
– Jo, så är det ju. Men nummerpresentation o kod?
– två tjugolappar, gör ingen större skillnad. Om jag nu vill säga upp mitt abonnemang hur gör jag?
– Ja, alltså du har alltid tre månaders uppsägningstid.

Tack för den Telia!

Så jag ringde mitt bredbandsbolag o frågade om jag kunde byta till dem istället, men nej. Telia äger basstationen i mitt område så inget annat bolag kan erbjuda fast telefoni här. Telia har alltså patent på mitt fasta teleabonnemang då de köpt upp områdets basstationer.

Ibland blir jag bara så irriterad på de statliga bolagens patent på den ”fria” svenska marknaden. Lite lika irriterad som då vi gick med i EU för att få billigare mat o priserna fördubblades…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: