Hoppa till innehåll

sms hälsning på julafton – den moderna tidens julkort?

27 december 2009

Denna julafton hördes en ny tradition i vårt hem, sonens mobil pep ganska konstant. Sms på sms pep in i vårt hem. Jag brukar kunna bli irriterad på detta pipande vanliga vardagskvällar då vi äter middag… detta var värre. Det tog liksom aldrig slut, hela dagen pep det, o det fortsatt på juldagen men i något mindre omfattning.

Jo, jag fick ett antal julhälsningar via sms jag med, men jag har inte svarat på dem ännu. Det var gott att få dem, men jag är allt lite gammaldags… jag tänker sätta mig i lugn o ro o svara på sms en vardagskväll nu i mellandagarna. Inte vill jag ägna de, i min tanke, fridfulla o vilsamma juldagarna till att blippa på mobilen… Det är alltså inte så att jag inte bryr mig om mina vänner som sände jul smsen till mig, jag önskar dem en underbart vilsam julhelg, men jag väljer aktivt att inte blippa in det via mobilen. Jag väljer faktiskt att inte ens ringa någon i onödan under julhelgen. Tänker att var o en har sitt, vare sig den är ensam eller med familj/släkt.

Men jag måste ändå återge ett av dem, hmm måste o måste men här kommer det:

För det nya året önskar jag dig glädje, hälsa, kärlek och bla… bla… bla… Allt skitsnack! Bara nonsens! Jag önskar dig otroliga knull, oförglömliga orgasmer, att du arbetar hälften men får 3 gånger betalt, tusen nätter av njutning och att du vinner på lotto o blir miljonär. Om du skickar hälsningen vidare till 10 personer händer inte ett skit, som vanligt, men åtminstone kan en vän få ett gott skratt! – God jul o Gott Nytt År!

Fick även ett med en läcker strippande tomte… men min dotter ville inte se hela – undrar då vad hon tycker om messet jag återger här ovan 😉

På nyår brukar jag själv messa en hel del, till folk jag tänkt på under året men kanske inte haft kontakt med – ungefär som med gamla tider julkortstradition. Julkort kan man sända till varandra i 30 år eller mer, utan annan kontakt (vet jag från min mor som envist fortsätter julkorta medans jag vägrar).Kanske är smsandet den nya julkortstraditionen? Är det till det bättre eller till det sämre? Julkorten är, i min upplevelsevärld, ett ”måste” som jag vägrar befatta mig med. Kanske är sms på julafton ett nytt ”måste”? Kan någon bli besviken eller arg på mig om h*n inte får ett jul sms? Skulle så vara så får h*n bli det. Är det något jag har mycket svårt för så är det kulturella ”måsten” både gamla o nya. Fördelen med julkort, som jag ändå inte skickar, är att de är tysta o dimper ner i lådan på vardagarna före eller efter jul…

Så, vänner, bekanta, nära o kära – önskar er en gott slut på året o ett gott nytt 2010! Hoppas ni, liksom jag, hade en vilsam o fridfull julhelg 🙂

Här kan du läsa ett inlägg om bl a Telias julstatistik. Här ogillar bloggen Tomteverkstan det moderna julkortet o här får du en idé om det fria innehållet i de nutida moderna julhälsningarna via sms.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: