Hoppa till innehåll

Smyckesfynd i mina glömda gömmor

26 december 2009

Min dotter bad mig om hjälp att sätta upp håret med ett
hårspänne en kväll då hon var hit o hälsade på, hon lyckades inte själv. Jag lyckades inte heller. Hårspännet var för ”litet” o hennes hår för tjockt, trots att frisören tunnat ut det till hälften av normalvolymen. Då jag gick för att se om inte jag hade några större hårspännen kvar från den tiden då jag hade långt hår. Konstigt egentligen att jag sparar på allt möjligt i så många år… det är nog typ 16 år sedan jag klippte av mitt långa hår…

Hittade en bild på mig från den tiden, dottern är väl 1½ på bilden o jag 20. Tänk vad tiden går…

Hur som, spar gör jag på mycket. Gick igenom mina burkar med smycken o annat smått o gott. Hittade en del grejer jag inte hade en aning om att jag hade kvar o annat som jag nog visste om men inte haft en tanke på.

Vi återfann dotterns tenntrådsarmband som hennes mormor tillverkat o gett henne någon födelsedag, ett armband vi trott var försvunnet. Det blev glädje!

Sen hittade den unga kvinnan ett o annat som jag skaffat mig under åren i smyckesväg, sånt som jag trott att jag skulle ha på mig någon gång men som aldrig blev använt. Halsbanden i olika naturmaterial fick hon med sig hem, den unga kvinnan har högre ambitioner än sin mamma då det gäller att klä sig snyggt o med passande smycken…

Vi fyndade örhängen tillverkade av Salvadoranska flyktingar i Nicaragua på början av nittiotalet. På den tiden var jag rätt aktiv i solidaritetsrörelsen o hjälpte till att sälja deras produkter i Sverige.

Visst är de fina, tillverkade av kalebass (?).

En rätt intressant kväll blev det, inte blev den som vi tänkt men den blev bra o vi var rätt nöjda bägge två.

Jag hittade annat spännande också, men nog för idag 🙂
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: