Hoppa till innehåll

Vår julafton…

24 december 2009

…kommer vi att fira på juldagen, så idag julaftonen var lite av en ”inte” dag. I år är det dottern som jobbar hela julafton, förr om åren har det oftast varit jag själv som jobbat.

Innan vi gick o la oss igår så förhandlade ynglet om att åtminstone få julstrumpa o få öppna en julklapp på själva julafton. Jag gick med på det men eftersom han lägger sig betydligt senare än mig o jag går upp betydligt tidigare än han, så tog jag det lugnt.

Döm min förvåning då den unge mannen dyker ut ur rummet redan strax före tio på förmiddagen. Inte hade jag hunnit hänga någon julstrumpa på dörren, hade inte räknat med att han skulle gå upp före lunch…. Det finns nog en liten pojk i honom som gillar julen så pass att han inte ens sover bort halva dagen 🙂

Snabbt ordnat – julstrumpan dök upp på nolltid

Jag kokade knäck o gjorde ischoklad mitt på dagen, hade inte hunnit/orkat innan så det var väl dags… Sen gick jag iväg till dotterns lägenhet o hängde upp hennes julstrumpa. Lika viktig för henne som för honom tydligen…

Eftersom vi ska äta julmat ihop imorgon så fick sonen önska maten för dagen, kött stod. som alltid, högst på önskelistan. Så det blev en stek med gräddsås o klyftpotatis o julmust till förstås.
Jag hann slumra lite i hängmattan medans ynglet tog hand om disken.

Kvällen ägnades åt att se två filmer med temat Irak kriget, en ren krigsfilm o en om återkomsten till det amerikanska samhället. Helt i sonens smak alltså…

Julstämningen kanske infinner sig imorgon (?)
Nu är det sovdags – önskar alla en riktigt vilsam julhelg!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: