Hoppa till innehåll

Att prioritera mig själv

20 december 2009

Igår tog jag en härlig promenad bort till Fyrishov, det var kallt o träden var frostvita – jag njöt hela vägen dit, det är en andlig upplevelse för mig att uppleva naturen. Jag bestämde mig för att prioritera mig själv. Jag köpte ett klippkort på gym/relax, trots att jag egentligen inte är i läge att spendera en krona. Tack kreditkortets uppfinnare! Jag tänkte som så att jag mår bra av att få; gymma, bubbla, basta, sola, njuta av friden o bara ta hand om mig själv. Det är viktigt att jag fortsätter att prioritera mig själv, än mer nu då ekonomiångesten flåsar mig i nacken, än mer nu då jag åter jobbar heltid. Jag behöver o jag är värd att få njuta av livet, ta hand om mig till kropp o själ.

Min tanke är att försöka nyttja gymmet på jobbet någon gång under arbetsveckan, jag har redan provat det en gång för typ ett år sedan o aldrig mer gått dit. Men nu är det ekonomin som får styra till viss del o då får man ta vad som bjuds gratis. Min plan är att sen på helgen nyttja gymmet på Fyrishov med relaxen å avkopplingen efteråt. Kostar det så vill jag kunna njuta i flera timmar liksom…

Det går ju att träna hemma också o jag är ju även i behov av annan slags träning än gym, sån som är mer riktad inåt o ger en annan slags kraft. Qi gong som jag helst utövar helt fritt o till mitt älskade mantra, blundandes o svävandes bort o samtidigt inåt i mig själv, är ypperligt att utöva hemma. Meditation ger också energi o frid då jag tar mig tiden att bara vara. Att ligga i hängmattan o läsa en givande bok ger både avkoppling o energi i form av nya tankar – själen får sitt.

Kropp – själ – ande = jag. Det är svårt att hitta balansen ibland men det är bara att öva vidare o fortsätta att prioritera mig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: