Hoppa till innehåll

När farmville blev mitt tidsfördriv

10 december 2009
tags:

För ett par veckor sedan då jag var hemma hos en kompis ville hennes son visa mig farmville på Facebook o jag accepterade motvilligt.Jag är inte så fascinerad av dataspel överhuvudtaget, kanske mest för att jag vet med mig att jag har en medfödd speldjävul i mig… att jag har svårt att slita mig o sluta då jag väl börjat med något. Det kan vara allt från tetris till harpan…

Då vi gick till datorn visade det sig snart att den unge mannen var utomordentligt nöjd med att sitta i mitt knä o klicka runt på min sida medans jag o hans mamma passade på o prata om annat 😉 Han byggde upp en liten värld åt mig där på farmen.

Ett par dagar senare kom jag ihåg att jag borde kika in o se hur det gick – allt hade vissnat… så för Mabous skull odlade jag upp lite mark… skickade lite presenter till honom… skördade lite… odlade nytt… tog emot presenter… Mabous mamma lekte samma lek, men dessutom upptäckte att min kusin gjorde det, en arbetskompis o en kompis från ungdomsåret i Colombia.

Nu loggar jag in o kollar min odling morgon o kväll, skördar, plöjer, planterar o tar emot o skickar presenter. En sjuårings favorit datalek på Facebook blev mitt lilla tidsfördriv. Det kräver betydligt mindre tankenärvaro än bloggen 😉 

Roligast hade jag då jag stylade ”mig själv” till denna yppiga varelse, som vandrar omkring där i myllan åt mig o alltid ser lika glad ut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: