Hoppa till innehåll

Julkonsert med extrafunktion

08 december 2009

Söndag kväll var jag för första gången i mitt liv inne i Livets Ords stora kyrka i Uppsala. Jag erkänner att det var med blandade känslor, av flera skäl, samt att det gick rätt bra ändå. Hanterbart o till och med ett litet uns njutning av det musikaliska. Obehaget som dök upp var bara i några små dunster o ganska förväntade.

De är väl som folk är mest, tänker jag. O dessa offentliga tillställningar är så officiellt hållna att vem som helst kan gå dit. Gamla känslor av fördömande flåsar i nacken, än efter så många år, min tillit är dålig på denna front. Det går små krypningar under skinnet, det hör liksom till, annars skulle ju inte jag vara jag. Mina reaktioner är hanterbara, jag går inte igång på känslorna bara noterar att de finns där – som moln på himlen.

Jag kan numera likna mig vid ett stabilt o kraftfullt träd, som rotat sig i moder jord. Ett träd fullt av styrka som böljar i vinden, vinkar med sina grenar o löv till dem som passerar förbi.

Jag hade ett gott skäl att gå dit o det var inte religiöst eller ens musikaliskt. Jag ville få möjligheten att möta ynglets flickväns föräldrar. Nu har jag hälsat o gett dem mitt nummer. Nu är bollen överlämnad till dem, ansvaret delat. Nu ska jag öva på att släppa taget o vara i nuet.

Allt kommer ett bli bra med tiden, lite i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: