Hoppa till innehåll

Farmor vid 40

06 december 2009

Munkavle i all ära… men då ultraljudsbilderna lagts upp på Facebook av ungdomarna så tycker jag att det är dags att ta bort den – munkavlen alltså.

Jag har fått veta att jag sannolikt ska bli farmor i maj. Då har jag precis hunnit fylla 40. Farmor vid 40. Jag som jobbar på att skaffa mig ett liv, det livet kommer nu sannolikt att få ett lite annat innehåll än det jag trott. Ett nytt litet liv ska välkomnas till sitt möte med världen.

Även jag blev förälder tidigt, om min syn på detta tidiga föräldraskap skrev jag här, o jag citerar mig själv:

En tonåring med masker och fasader för att hålla ihop och upprätthålla murarna mot yttervärlden.

Så var det för mig, ensam o osäker. Att få barn var delvis en flykt hemifrån o delvis att få bli någon – en mamma. Det har inte varit en lätt resa men jag har gjort mitt bästa o vi är nu ute på andra sidan. På den tiden jag blev förälder gick det att få stöd av samhället, lägenhet o existens minimum. Det var på sätt o vis en biljett in i vuxenlivet med dess ansvar, skyldigheter o rättigheter.

Nu för tiden o i vår stad ser det annorlunda ut, riktigt hur vet jag inte än men får väl mer kunskap med tiden. Tips o råd tas tacksamt emot 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: