Hoppa till innehåll

Skratta åt eller med

15 november 2009

Jag o mina ungdomar har en tendens att driva med varandra, om jag ska vara ärlig så har vi sedan mååånga år samtalat om ”skratta med” kontra ”skratta åt”. Ibland har någon av oss varit inne i en mer känslig period o andra gånger har andra av oss försökt driva saker o ting för långt. Erkännas ska att vi är två kvinnor o en man i familjen, o mannen är den yngste av oss.  Sannolikt har ynglet rätt i att han kanske drabbas något mer av oss kvinnor som gaddar ihop än tvärt om. Vi kvinnor är dessutom av personlighet ganska rappa i truten 🙂

Ynglet har hittat sina strategier o ibland dyker det upp försvar som just den att han är man o det är därför vi ger oss på honom…. vi tror inte på den egentligen men visst kan han ha en poäng att vi kvinnor fnissar mer ihop – kanske för att vi väljer att umgås mer? På senare tid har han även använt sig av ge er på den mörka killen bara – ynglet är mörkare än oss bägge kvinnor o kan nyttja det till sin fördel o hävda att vi är rasister inom familjen….

Häromkvällen då min dotter var på väg hem till sig så stod de två ungdomarna som vanligt o småbrottades i hallen. Att bara ge henne en kram vore för enkelt, det måste vara lite kittling, nedbrottning, hålla fast grepp,  skrik o gap. Ynglet är mer fysisk o dottern har en glappande käft…
Vi hade tidigare på kvällen åter debatterat heteronromen som vi ofta diskuterar i familjen tillsammans med det självklara att vem som helst av oss skulle kunna vara bi eller homo, bara att vi inte kommit på det o kommit ut ännu. Vi är alla tre överens om att det vore helt OK då vi gillar pride för HBTQ, stoltheten att alla får vara sig själva oavsett läggning.

Plötsligt kommer de verbala attackerna från storasystern. Hur de kom in på temat skaffa barn vet jag inte men hon erbjuder honom att bli moster till hennes barn.

Jag skrattar ohejdat en lång stund o kan inte sluta. De skrattar de också, men om det är åt eller med är lite oklart….  Stackars yngel – jag förstår att han kan känna sig utsatt av oss kvinnor då o då.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: