Hoppa till innehåll

Som en obstinat liten flicka i en vuxen kvinna

14 november 2009

I slutet av veckan fick jag ett telefonsamtal från min chef. Det blev ett samtal med många ord men utan ett möte.
Jag har så svårt med detta, att inte få till ett möte med den jag pratar med, att denne gör sig onåbar o oförstående.  Det väcker gamla känslor till liv. Automatiska tankar, automatiska känslor  – allt gammalt går igång.

Efteråt känner jag mig så sorgsen, så missförstådd, så oduglig.

Vilket blir då mitt automatiska försvar… jo i mig stiger min vrede, en rättmätig vrede i och för sig… Men då det är barndomens känslor som triggats igång så blir tankarna de som en gång fanns i lilla mig. Tankar som: ”Jag ska nog f*n visa dem”, ”De ska inte få knäcka mig” dyker upp o jag är plötsligt beredd att offra mig själv för att bevisa att jag duger.

Detta har hänt förr. Det har haft det goda med sig att jag mot många odds klarat mig vidare i livet, kämpat med näbbar o klor för att ta mig framåt, lite som bilden visar (en bild jag älskar):när jag inte orkar längre tecknad bild kopieraNu är jag ju faktiskt inte beredd att offra mig själv längre. Jag är numera beredd att stå upp för mina rättigheter, beredd att stå kvar även när vinden blåser i mitt liv.

Jag vet att jag är bra, att jag duger. Jag vet att den obstinata lilla flickan inte längre behövs, denna inre soldat som följt mig på vägen genom livet kan få vila nu.
Nu står nämligen en vuxen kvinna där o kan hålla den lilla rädda flickan i handen, omfamna henne o överösa henne med kärlek o bekräftelse. Tillsammans är vi starka, mitt inre barn o jag, vi kan övervinna våra svårigheter. Livets kamp har gjort oss enastående sega o i vår svaghet föds vår inneboende styrka.

Jag är en överlevare – jag tillåter ingen att trampa på mig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: