Hoppa till innehåll

Ansiktsmask för första gången i mitt liv

02 november 2009

Jag har aldrig lärt mig att ”ta hand om mig” på kvinnligt sätt under min uppväxt. Kanske beroende på att min mamma aldrig var intresserad, hon har först nyligen efter sin pensionering börjat göra små tappra försök att framhäva sin kvinnliga sida. En annan orsak kan vara att det fanns dubbla budskap, som inte var särskilt positiva, i detta med kvinnligt beteende o kvinnlig fägring i min uppväxtmiljö på ett Hasselakollektiv.

Under min dotters tonårstid lärde hon sig kvinnliga ”ta hand om sig själv” grejer av kompisar, antar jag. I min vardag dök med tiden nya inslag upp som att noppa o färga ögonbrynen, att böja ögonfransarna och att epilera benen. Dottern började o efter några år så tog jag efter, det brukar sannolikt vara tvärtom. Jag har nu lärt mig att epilera benen o tycker att det är bättre än att raka dem o ha stubb varannan dag.  Jag börjar lite i taget få bukt med mina ögonbryn o jag har till och med börjat sminka mig då jag ska till jobbet!

Min dotter har hjälpt mig att fynda kläder som passar mig o hjälpt mig sålla bland de färger jag har på mig. Lite i taget börjar jag nu bli en självständig kvinna med alltmer kvinnliga uttryck. Om detta sker för att 40 års krisen närmar sig eller bara är en naturlig men försenad familjär utbildning vet jag inte. Kanske är det inte heller så viktigt att sätta fingret på.  Jag känner mig stolt att jag äntligen börjar hitta lite av min inneboende kvinnlighet och att jag bryr mig om mig själv på ett nytt sätt kan aldrig vara fel.

Dotterns senaste infall då jag var på besök hos henne en kväll var att jag för första gången i mitt liv skulle pröva att ha ansiktsmask:

ansiktsmask

O vad tyckte jag nu om detta? Det kändes rätt OK tills den började torka i ansiktet, då blev det lite obehagligt som en knastrig solbränd hud. Rejält svårt att tvätta bort, det blev bara geggigare ju mer jag försökte. Efteråt kändes huden torr o efter en stund så torr att det kliade, jag fick låna lite ansiktskräm av dottern för att lindra. Att ha på mig ansiktsmask kommer knappast att bli en vana för mig, jag förstår inte riktigt de som säger att det är så skönt…

Här kan du läsa om en bloggare som tipsar om hemmagjord ansiktsmask, knappast något jag kommer att pröva 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 04 november 2009 19:58

  Jag tror det är bra att bara få ta hand om sig själv ibland. Ett bad, en ansiktsmask, ett fotbad. Jag tror inte bara att det är välgörande för kroppen, men kanske framför allt i själen.

  (Dessutom ska vi nog ha en tjejkväll med skönhetsbehandling hos mig någon dag framöver och då tänker jag tvinga hit dig! 😉 )

  • 08 november 2009 09:45

   Vad go du är, jag föredrar nog att spela ett spel med Mabou 🙂

   Idag ska jag ta hand om mig, ska strax till fyrishov o prova på taiji o sen bubblet efteråt. Behövs, sover så fruktansvärt dåligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: