Hoppa till innehåll

Att blogga på mitt sätt

31 oktober 2009

Sen min dotter kom hem från latinamerika har syftet med min blogg förändrats, den var ju ett sätt för henne att ha insyn i livet här hemma utan krav. Bloggandet var ofta en daglig rutin för mig, en stund på kvällen där jag tömde dagens tankar, känslor o happening. Det var mycket oro, sorg o smärta – mitt liv var ganska turbulent. Då bloggade jag på blogspot vilket endast kunde göras i realtid, då jag hade tid blev det bloggat o då jag inte hade tid blev det tomt.

För ett par månader sedan träffade jag en ny vän, i privata sammanhang, hon lärde mig de grundläggande funktionerna i wordpress. Sen ägnade jag ett par veckors fritid åt att kopiera över alla mina inlägg från blogspot till wordpress. Jag kan fortfarande fynda i dubbletter här o var men i det stora hela är projektet avslutat. Sen dess har jag hittat många nya funktioner i bloggvärlden o många nya intressanta bloggar. Då jag följer min väns blogg engagemang så imponeras jag av hur hon hinner o orkar, det är ett stort fritidsintresse, men så har hon hållit på länge o är ett stort namn med många vunna priser. Hon kan detta o älskar det 🙂

Det är roligt att blogga, att uttrycka tankar o funderingar kring vardagslivet o arbetslivet, kring sånt som berör mig o sånt som får det att brinna till. Det är ett nöje att klicka runt o läsa olika bloggar, men att följa med i debatter o bloggämnen som är ”stora” kräver oerhört mycket tid o kraft. Det är inte min grej, jag har inte den tiden o det enorma intresset.

Nu kan jag skriva inlägg som jag lägger ut i kalendern då o när det passar mig, boka inlägg på dagar då jag vet att jag inte kommer att ha tid att blogga. Det finns många fördelar med detta o det var en av funktionerna jag letade då jag bytte portal – men det förtar även en del av det som var mitt nöje, att vara här o nu. Att uttrycka mig spontant om o då jag har behov att skriva om något, då det liksom bubblar över. Jag är inge bra på att planera saker framåt, jag är mycket mer här o nu i stundens infall, tanke eller känsla. Det är då jag trivs bäst o ofta blir helt uppslukad av stunden, tappar bort tiden o omgivningen. Då har jag inga svårigheter med koncentration o fokus…

Det är oftast intressantare att läsa andras bloggar, såna som ägnar tid o energi åt att hänga med i debatterna, o kommentera dem, än att själv försöka blida sig en uppfattning o blogga i ämnet.

Kanske är jag lat – kanske är det dags för en portion självinsikt. Framöver ska jag försöka skärpa till mig, hålla mig till det som är min kreativa sida o vara mig själv närmast, skriva bara om det som berör just mig. Här o nu o en stund i taget – o det viktigaste först –

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer leave one →
 1. 01 november 2009 13:28

  jag känner igen det där med att vara uppslukad av tiden är det inte lite det som är grejen hittar jag något som är mera roligt eller mera eld i då finns jag bara där inget annat blir viktigt och i alla fall så får jag svårigheter att slita mig ifrån men jag behöver det mitt liv jag och allt jag företar mig handlar om intresse för mig är det svårt utan …..

  • 01 november 2009 18:34

   Jo visst är det underbart att bli uppslukad o få vara kreativ 🙂 men ibland går det nästintill överstyr….

   • 10 november 2009 09:44

    jo det med överstyr är sant där har jag min make som stoppar vilket är en fördel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: