Hoppa till innehåll

Att räkna steg

30 oktober 2009
tags: ,

Jag har ju tidigare funderat lite kring mina olika strategier för att hålla fokus o koncentration t ex när jag sitter på möten, om detta skrev jag här. Jag har även skrivit om hur jag gör upp små konstiga ramsor för att minnas saker, t ex inköpslistor. De sista veckorna har jag varit mer observant på mina beteenden o hur jag kompenserar mig själv på olika sätt.

trappmaskinT ex måste jag räkna vartenda steg jag tar då jag trampar i trappmaskinen på gymmet. Jag räknar till hundra o börjar om, gång på gång. Kommer jag av mig kan jag lätt börja om från början, men om jag slutar räkna tappar jag snabbt fokus o intresset för uppgiften – trampandet o tränandet. Samma sak då jag går på löpbandet, vilket jag gör ibland. Fokus på stegen, men då blir det hur många steg jag hinner ta innan kaloriräknaren slår om. Sen upprepar jag räkningen som ett sätt att hålla stadig o rätt takt.

Det är lite samma sak som gatrutorna jag räknade som barn – men det kändes mer tvångsmässigt o så gör väl de flesta ungar. Detta räknande är annorlunda, det är ett sätt jag omedvetet lärt mig att använda för att hålla mig kvar i uppgiften.

En go ung kvinna jag känner har berättat för mig om hur hon vickar med tårna då hon läser, avstavar ord liksom. Hon har mycket intressanta regler kring detta vickande som var tvångsmässigt en gång i tiden men numera bara hjälper henne att visualisera ordens stavning i huvudet. Jag bad henne att skriva ner detta o dela med sig om det, för henne är det så självklart hur det ska vickas – men jag måste erkänna att jag fattar NADA!

Ett steg, eller en tåvickning, i taget –

Här kan du läsa ett annat inlägg om söta små tvångsbeteenden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: