Hoppa till innehåll

Bilkörning med problem

27 oktober 2009

Idag tog jag jobbets bil o drog iväg till apoteket. Eller det var tanken att ”dra iväg”, lite hackande gick det allt…

Arbetsplatsens fordon stod så fint i garaget o väntade på mig. Då jag satte mig för att starta o trevade med fötterna i mörkret så finns det bara två (!) pedaler. En automatväxlad bil – det hade jag inte förberett mig på. Jag blev helt förvirrad, ringde en kollega:

– Hur lägger man i backen?

– Jag tror det är R som backar, N står still o D kör framåt…

-Ok, tack jag ska försöka *suck o pust*

Jag lyckas backa ut o sen få den att gå framåt men hade problem med hur jag skulle hantera pedalerna o mina fötter som liksom var överallt, inbromsningarna blev väl tvära o jag kände mig som 18 år igen o nybörjare på körskolan – fast utan rådgivande körskolelärare.

Jag tog mig ut på mitt uppdrag o på tillbakavägen kom jag på att jag kunde använda bara en fot o växla mellan gas o broms. Någonstans i bakhuvudet kändes det som en bekant instruktion jag fått för mååånga år sedan då jag senast skulle köra en automatväxlad bil. Det gick utmärkt o bilkörningen blev plötsligt riktigt bekväm.

Jag är stolt över mig själv, jag klarade det, fast det tiltade rejält i huvudet en stund 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: