Hoppa till innehåll

Myskväll med dottern

26 oktober 2009

En kväll i veckan då jag planerat att gå o gymma ringde min goa dotter o ville umgås med mig. Nu då hon flyttat hemifrån så krävs det en viss planering o det är nytt för oss bägge att medvetet behöva välja varandra – på ett nytt sätt. Då hon bodde hemma föll det sig naturlig att prata en stund här o där, att göra saker ihop emellanåt. Det uppstod aldrig något riktigt behov då allt föll på plats ganska så av sig självt. Sen hade vi ju två långa perioder då hon bosatte sig i Sydamerika, senaste gången hon reste ut skrev jag om här. Det var tungt för mig, fyllt med oro o sorg o mer oro.  Det var då jag började blogga som ett sätt att hålla henne informerad o delaktig i våra liv.

Den goa unga kvinnan hade fått sitt vaccin mot svininfluensan, o kände sig ganska handikappad då hon inte kunde använda vänsterarmen… Så vi beslöt att ta en promenad till Gränby Centrum så kunde jag hjälpa henne att bära hem varorna. Efter promenaden landade vi i hennes lägenhet o mös tillsammans – det är så gott att aktivt välja att vara med varandra nu som två vuxna kvinnor 🙂hängmoj

Hon började med att visa inflyttnings presenten hon fått av sin mormor, min mamma.

Dottern tände ljus o kokade te åt oss medan jag bara låg som en hög i hennes underbara stora soffa o njöt av rökelsedoften som fyllde hennes lägenhet.

ljusDet är härligt att jag har en vuxen dotter nu, som flyttat hemifrån o försörjer sig själv, jobbar o utvecklas.

Det kommer små minnes glimtar av o till av henne i olika åldrar o episoder, både glädjefyllda o sorgsna. Livet går ju upp o ner o så har även vårt gemensamma liv varit.

Det mest fantastiska är att vi nu kan o får mötas som vuxna kvinnor, på lika villkor. Det är en ynnest!

Dottern blev inge pigg av vaccinet, efter ungefär åtta timmar fick hon frossa, feber o ont i kroppen – men vem har råd med karensdag. Hoppas hon slipper bli smittade av själva svininfluensa sen, att hon får skydd av sprutan o liksom inte genomlidit detta förgäves.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: