Hoppa till innehåll

Tonårsynglet gjorde det

24 oktober 2009

I morse, efter att ha lagt ut bilderna som skulle förklara för mitt yngel en del av det vi är oense om, la jag upp en strategi för dagen:brev

Sen drog jag iväg till Fyrishov o njöt av min dag. Jag gymmade, fick vattenmassage, bubblade o bastade. Strax före fyra dök Kvinnan upp, hon som pratar med hög röst med alla som inte vill lyssna…. jag smet in i bastun o de stackarna som satt o hade trevligt i relaxen lyckades efter en halvtimme dra sig mot omklädningsrummet. Jag är en smitare, jag vet, men jag ORKAR bara inte lyssna på henne.

Jag handlade på vägen hem, hade en plan att laga mat precis som jag skrivit på lappen jag lagt på hall golvet innan jag drog ut. Då jag kommer hem så står ynglet o panikdiskar, klockan är nästan fem o han är stressad. Min tidsangivelse tog visst skruv. Lite kul att han valde den så ofta hatade disken framför badrummet, det måste betyda att det är ännu värre att städa toan än att diska i hans värld… Jag tog tag i den välbehövliga toastädningen o ynglet gjorde så här fint i köket:

diskat

Men inte nog med det. Ynglet hade tagit fram o tinat kyckling, han förberedde sin första matlagning på läääänge. Minns faktiskt inte när han lagade mat till oss bägge senast, de nattliga matlagningarna till hungrig tonårsmage räknar jag inte.

matlag

Han hackar o han skär, kryddar o fipplar, kokar o geggar – sen provsmakning ur grytan o han är så NÖJD. Detta är mat i hans egen stil, rätt smaksatt, rätt innehåll o massor med äggnudlar.

middag

Gott blev det! Mitt yngels hushållsheder är återupprättad för tillfället, nu är det upp till bevis med fortsättningen. Han har fortfarande inte sett morgonens inlägg så vad som triggade igång hans aktivitet är ännu okänt för en grubblande tonårsmamma 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: