Hoppa till innehåll

Bildförklaring till mitt yngel

24 oktober 2009

Mitt yngel o jag är åter oense. Han tycker att han gjort sig förtjänt av ”sitt” studiebidrag genom att gemensamt med mig städa två gånger, genom att diska 3 ggr, torka av bordet en gång – eller var det kompisen som gjorde det? Hmm, har jag missat något? Rätta mig yngel – du får komma till tals om du vill.

Jag anser att vi lever två vuxna (han blir 18 om ett halvår) människor i denna lägenhet o att vi bör dela nästintill lika i uppgifter o ansvaret för att de blir utförda – det är liksom det som är att vara vuxen. O visst är det fantastiskt att få vara vuxen i andra delar? att får göra mest som du vill? komma hem sent? blåsa pengar utan inblandning?

Dessutom är det även min boendemiljö – o jag trivs inte alltid med att saker ska göras SEN… i alla fall inte hur mycket sen som helst o framförallt inte då det sätts i system för att jag ska ledsna på att vänta o göra det själv.

Nu vet jag att ynglet inte läser min blogg – han tittar bara på bilderna. Men om han vill läsa kan han göra det här.

Så här ska du få se mina fynd – de som jag idats fota:

disk

Disk som skulle diskas SEN – stod den i 48 timmar ? eller bara 36?

Dessutom skörden av tomma mjölkpaket från ditt rum?

mjölk

Antal mjölkförpackningar igår morse – idag är det en kvar. O ingen har sannolikt druckit ur dem, ingen kommer heller att släpa hem nästa antal liter mjölk. För det kommer mamma att göra – som alltid.

cyklar

De trasiga/halvfixade cyklarna i trädgården som du skulle slänga förra helgen…

Eller vardagsrummet som du gjorde om till träningslokal häromkvällen, medan jag lagade middag:

persienner

ned fällda persienner

hängis

Min hängmatta slängd på golvet

slagpåse

Din slagpåse upp hängd istället för hängmattan, o jag orkar ju inte lyfta ner den…

kläder

Dina arbetskläder slängda på golvet

soffa

Draperierna bort dragna o hängda över soffan

Yngel, du lovade att fixa detta samma kväll, SEN, men så kom våran lilla diskussion om studiebidraget i vägen o allt såg ut som det gjorde ytterligare i 20 timmar…

Detta är även mitt hem – där jag ska trivas o kunna koppla av!


Mitt yngel gör bra saker oxå & övar mig i sådant jag behöver öva mig i – o han kan om han vill.

Här kan du läsa ett annat inläggskrivet av en mamma som inte orkade invänta sen, o här har tonårsmorsan formulerat sin logik – jag kan bara hålla med…

En dag i taget –

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: