Hoppa till innehåll

Lenas goda kaka

23 oktober 2009

Har ställt mig o bakat för att ta med lite fikabröd till mina underbara kollegor. Det är inte ofta jag bakar, än mindre de sista åren. Det hör rent ut sagt till de extrema ovanligheterna. Men nu så. Jag har ett favoritrecept som jag redan tidgare bakat o tagit med till min arbetsplats:

kokos

Man smörjer formen som vanligt, men stör i kokosflingor istället för ströbröd

choklad

Hackar vanlig blockchoklad i stora bitar

banan

Mosar två bananer

smet

Blandar ihop 100gr rumsvarmt smör, 3 dl socker, 2 ägg & 4 msk gräddfil/fil.

Sen i med 3 dl mjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker.

Gegga i bananmojjet & chokladen. Grädda på 175 grader i 45 -60 minuter

Detta är min vän Lenas mormors recept. Lenas kakor har jag smakat o de blir alltid lika lyckade… hon bakar förstås både oftare o med mer inspiration än jag.

Sist jag gjorde denna kaka fastnade den i formen. Sen då jag skulle stjälpa över den på ett fat så upptäckte jag att den borde ha varit i ugnen ännu en bra stund *suck* den liksom RANN ut på fatet. Mitt goda yngel gjorde sig omaket att skratta åt mig då – om då blickar kunde mörda! Han var i onåd rätt länge efter det….

Ska bli spännande att se om kakan blir hanterbar/ätbar denna gång – mina kollegor är som tur är inte alltför bortskämda med fikabröd o därmed inte så kräsna heller 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: