Hoppa till innehåll

Tack yngel för hjälp o nya lärdommar

20 oktober 2009

Idag har jag haft en underbar dag – jag har haft flex ledigt! Min vikarie ringde bara en gång i morse, därefter har det varit tyst på telefonen. Jag har samlat kraft, gymmat, bubblat o njutit av livet 🙂

Mitt goa yngel har hjälpt mig att byta till vinterdäck. I morse släpade han alla däcken från förrådet till bilen mot att han fick skjuts till firman

bära

Vi fem tiden fick jag komma in på firman så han skulle kunna byta inne i värmen, då uppstod det första missödet…. För flera år sedan konfiskerade jag hans leksaksvapen, softairguns o liknande. Mitt perfekta gömställe i alla år har varit i bilens baklucka i ett litet extra utrymme. Detta hade jag förstås inte tänkt på o öppnade det för att plocka fram grejerna till däckbytet. *Suck* mitt bästa gömställe genom tiderna är avslöjat.

vapen

Han o arbetskompisarna hade kul en stund, de andra insåg med ett leende att leksaksvapen har en j*a kraft o förstod att jag plockat av honom dem – sa de i alla fall… vem vet vad de unga männen tänkte…

lyft Mitt goa yngel fipplade snbbt runt bilen o bytte däck efter däck. Han är nästan (?) lika snabb som jag på detta, men framförallt är han yngre o piggare i kroppen o får inte så ont efteråt som jag brukar få.

Ett däck hade oerhört lite luft, närmast punktering. Vilken tur att firman han gör sin gymnasiepraktik på har nästa allt. Hade vi stått hemma i garaget hade det gått käpprätt åt h*e

En liten detalj som den unge mannen hade koll på var att däcken ska sitta i en viss riktning. Det hade jag INGEN ANING OM. Jag som bytt däck själv i alla år jag haft bil, o det är närmare tjugo år nu, har ALDRIG någonsin funderat över vilket däck som ska placeras vart, om det inte varit upp märkta typ ”höger fram” eller så. Nu fick jag då lära mig detta o han visade på pilen som markerade riktning:

riktning

Han har allt rätt den unge mannen. Tänk vad en mogen kvinna kan få lära sig av sin ynglige son 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

One Comment leave one →
  1. 21 oktober 2009 11:34

    Ibland är de riktigt toppen, ungarna! Man lär sig mer av dem än man kan tro! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: