Hoppa till innehåll

Mitt goa yngel fixade mig

16 oktober 2009

Häromkvällen då jag satt o skrev inlägget Jag känner igen mig – Gu´vad skönt så läste jag delar av det för mitt yngel. Jag trodde inte den unge mannen lyssnade så uppmärksamt, han hade en kompis hemma o höll på o stökade med sitt. Jag tänkte till och med att jag var lite pinsam som lät kompisen höra om detta mitt avbrytande beteende.

Lite senare då ynglet o jag var ensamma så ville han berätta något för mig. Det händer allt oftare numera – kanske för att laptopen står i köket o jag blir sittande här en del – eller så vill han helt plötsligt prata med mig (?) Vad nu det kan bero på? Ovant o nytt är det i alla fall…

Märkte du nu hur mina tankar for iväg mitt i en episoden om då han ville prata med mig? Det märkte jag – så, åter till ämnet.

Ynglet ville berätta något o jag avbröt honom, som vanligt, med att lägga orden i munnen på honom, byta ämne o genom att fråga om något helt annat. Han gick inte sin väg! Han blev inte störtförbannad! Han sa bara ”sch – adhd mamma” o markerade att jag skulle lyssna – det fungerade 🙂 Jag kunde fokusera på vad han ville berätta. Det blev så bra!

Jag blev så glad! Så tacksam!

Tack vare att jag att jag läste detta inlägg, kände igen mig o reflekterade över det i bloggen – o läste den delen av inlägget för min son. Det beteende som ställt till så många konflikter o med vilket jag gång på gång kränkt honom, utan att det varit min mening. Nu kunde han se det som ett beteende jag behöver hjälp av honom att kontrollera o inte som ointresse eller en kränkning från min sida.

Nu efteråt då vi pratat om detta lite mera så säger han att  -jo, jag fattar mamma men jag har inte alltid energi nog.

Det är OK goa unge man, du ska inte behöva ta ansvar för detta mitt beteende – men det är underbart att du ville o orkade stoppa mig. Jag hoppas att du ids försöka flera gånger – kanske kan jag med den hjälpen, lite i taget, öva mig att lyssna bättre på dig!

En dag i taget – o detta ÄR det viktigaste först, i vår dialog.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: