Hoppa till innehåll

Vaccin mot svininfluensan

13 oktober 2009

Vaccineringen har startat skriver SvD på sin nyhetssajt o visar ett klipp från Malmö där man redan dragit igång under dagen. Då är det alltså här – det hade jag aldrig trott, inte än… Fan inte redan nu!

Ludmilla ser det som självklart att låta vaccinera sig o oansvarigt att inte göra det om detta har hon skrivet här.

Jag känner mig inte lika tvärsäker på att låta vaccinera mig o än mindre tvärsäker på att ställa mig o vaccinera flera hundra människor. Individer om vilka jag vet oerhört lite o som, om de skulle råka ut för en överkänslighetsreaktion av vaccinet, jag har oerhört begränsade kunskaper o resurser att kunna hjälpa. Det får mig att våndas.

Jag är dessutom mer bekymrad över genomförandet av denna vaccinationskampanj än över själva influensan, jag har våndats sedan semestern även om det gått i vågor – våndandet alltså. Jag inser att trycket kommer att bli oerhört hårt i den verksamhet där jag jobbar, där oron varit o är stor.

Det är min oro också över vad jag nu kommer att förväntas prestera, under tidspress, utan att det ska/får påverka, det heltidsjobb jag redan utför alltför mycket.

Detta är min oro – att inte räcka till, att inte förmå genomföra det alla tycks tro är ett trolleri. Jag ser inget trolleri framför mig, jag ser ett oerhört stort ansvar, ansvar för andra människor, för god o säker vård, för dokumentation, för samordning o genomförande. O detta trolleri ska jag försöka genomdriva utan riktlinjer annat än en mängd diffusa mejl. Jag som behöver en viss fyrkantighet med klara o tydliga riktlinjer ”gör si – gör så” för att få överblick o behålla kontrollen – o därmed lugnet att kunna ta mig igenom arbetsuppgifterna en dag, en stund, ett andetag i taget.

På något vis ska det väl gå – antar jag – men helst vill jag bara slippa…

4 kommentarer leave one →
 1. 13 oktober 2009 10:28

  Det totalt absurda är att det är helt känt att vaccin inte fungerar, att de ger en lång rad dödliga sjukdomar och att många dör på direkten när de vaccineras. Allvarliga biverkningar kallas för ”smällar man få ta” då ”sjukvården måste skyddas från överbelastning”. Argumenten för vaccineringen faller platt: vaccinering ger inget bevisat skydd mot sjukdomarna de skall skydda mot, men de ger bevisade skadeverkningar och dödsfall. Läkemedelföretagens egna studier visar att vacciner dödar men de tystar ned, snedvrider och propagerar. Inte en enda studie har bevisat att vaccinering ger skydd mot någon sjukdom. Visste du det? Inte en enda studie! Hur länge skall vi vanliga dödliga stå ut med dessa attacker på vårt immunförsvar? Det finns oerhört starka kopplingar mellan vaccineringarna i västvärlden och ett trettiotal moderna sjukdomar som HIV, cancer, alzheimers, ADHD och autism. Studerar man läkemedelsindustrins egna forskningsresultat är kopplingen extrem och samtliga inom det sjuka medicinska ekosystemet håller varandra om ryggen.

  • 13 oktober 2009 20:47

   Hej Johan,

   Hmm, jag håller inte med dig om att vaccin generellt inte fungerar, inte heller att det leder till dödliga sjukdomar, än mindre att många dör då de vaccineras. Din bild av vaccinationsverkligheten har jag varken som privatperson eller som sjuksköterska i aktiv tjänst.

   Jag ser oerhörda fördelar med vaccinationer i allmänhet. Min uppfattning är att vi skulle kunna rädda många liv om bra vaccinations o preventionskampanjer drevs i världen. Det är ju inte bara vi i västvärlden som har behov av vaccinationer o förebyggande vård – men det är tyvärr ofta bara vi som får ta del av den – medans de som dör av sjukdomar, som lätt skulle ha kunnat förebyggas, lever i andra delar av vår värld. Detta är globalt politiskt o ekonomiskt men framförallt mänskligt vansinne.

   Vilka studier grundar du dessa dina argument på? Jag har kanske letat dåligt? Jag har inte funnit det du hittat.
   Att läkemedelsföretag vill tjäna pengar vet vi ju o att stora pengar står på spel är förstås sant, men därifrån till dina slutsatser är det en viss skillnad i mina ögon.

   Min vånda har bakgrund i annat än din argumentation. Jag vill som sjuksköterska kunna erbjuda en god o säker vård till samtliga mina vårdtagare, även till de jag nu inom en snar framtid ska vaccinera ”på löpande band”.

 2. ivar permalink
  13 oktober 2009 23:06

  den 13 oktober 2009
  Ett otestat vaccin för en virusvariant som inte ens finns ännu. Svininfluensan (H1N1) är mildare än en vanlig influensa. Vaccinet innehåller Thimoresal (kvicksilver), Skvalen (squalene) och ett hundratal icke namngivna ingredienser.

  WHO ändrade pandemidefinitionen i Maj så att varje influensa i modern tid skulle kunna klassas som en pandemi av nivå 6. När en pandemi av nivå 6 utlyses får WHO kontroll över alla stater vilka tecknat avtal med WHO (Inklusive Sverige). Militär i samtliga medlemsländer förbereder massvaccinationerna.

  Den 28:e september börjar vansinnet. Innan dess kommer troligen lagar åberopas vilka tvingar samtliga medborgare att ta vaccinet. Dessa lagar strider mot mänskliga rättigheter. Du har rätt att vägra vaccinera dig.

  Bland vaccinerade kommer troligen nya underliga sjukdomar och även svininfluensan att breda ut sig (precis som vid alla andra vaccinationer får en viss procent av de vaccinerade sjukdomen de vaccineras mot).

  Någon ersättning är inte att vänta eftersom Sveriges regering accepterat kravet från vaccintillverkarna att de är helt ansvarsfria och åtalsimmuna. Svenska staten ger kanske ett par tusen kronor som klapp på axeln.

  Sverige har i hemlighet infört undantagstillstånd och när en ny aggressivare variant av viruset börjar spridas införs tvångsvaccinering.

  Detta är en riktig Holocaust – en medveten massutrotning av människor. Sverige spelar med eftersom Sveriges ledare besöker de hemliga mötena i Bilderberggruppen med flera och vill vara med i de stora pojkarnas lek.

  I vaccinet finns förutom flera olika bakterier dessutom (enligt WHO självt) fågelinfluensavirus H5N1 och fertilitetsnedsättande medel.

  Vaccineringar är ökända för att ge cancer, Alzheimers, autism och ett hel lista på andra svårbehandlade neurologiska skador.

  Det bästa aktiva gerilla motståndet är det oorganiserade individuella motståndet. Tänk själv och se till att dina handlingar stoppar så många vaccineringar som möjligt.

  Informera dig – det gäller ditt liv! http://www.theflucase.com
  idiotin i full skala,,,vem ligger bakom detta oligarkerna,,

  • 14 oktober 2009 18:09

   Hej Ivar,

   Även jag har hört detta att den nya influensan är ”mildare” än den vanliga – dock är det andra grupper (än de vanliga) som riskerar att drabbas hårdast. Helt otestat är inte vaccinet. Vi får väl se tiden an o göra vårt bästa för att skydda de svagaste grupperna i vårt samhälle, de som nu riskerar att drabbas hårdast? Det ser i alla fall jag som mitt samhälleliga o personliga ansvar!

   Visst är det väl känt att alla som vaccineras inte kommer att ha ett fullgott skydd, exakta siffror finns inte tillgängliga – men visst du har rätt, en del av de som vaccineras kommer ändå att få denna nya influensa, o en o annan kommer sannolikt att få biverkningar – Precis som vid alla vaccineringar!

   Vilket vansinne som börjar den 28 september förstår jag inte? Datumet har passerat o jag har inte noterat något vansinne… än mindre sett några troliga lagar eller tvingade vaccineringar.

   Att WHO skulle få ”kontroll” över alla stater låter lite nojjigt i mina öron… o jag är inte särskilt nojjigt lagd. Om militären i alla medlemsländer förberett massvaccinationer så är jag bara tacksam 🙂 – men jag har inte hört talas om någon särskild militär aktivitet utöver övriga samhällets uppbygnad av vaccinationsberedskap. Det oroar mig faktiskt inte alls. Vaccinering ERBJUDS i Sverige, det är inte en tvångslag. Sen har jag i o f s tyvärr hört rykten om att vissa kommuner ”tvingar” sina anställda genom hot om förflyttning eller t o m uppsägning av vikarier som inte vill ta vaccin…. detta tycker jag är mycket olyckligt, mer av arbetsrättsliga skäl dock.

   Men du – Holocaust o massutrotning – vi lever i skilda världar du o jag… Jag har inget behov av något aktivt gerilla motstånd överhuvudtaget! Jag tänker själv, värderar mina tankar o så även dina, därefter tar jag ansvar för mina tankar o mina handlingar. Jag förutsätter att du som vuxen gör detsamma!

   Jag tog mig friheten att ta bort slutspurten i din kommentar – jag kommer aldrig att godkänna rasism av något slag på min blogg. Det är min frihet då det är min blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: