Hoppa till innehåll

Olika sätt att ladda batterierna

05 oktober 2009

I kväll kom min vuxna dotter hem o åt rester efter söndagsmiddagen, hon var bjuden hit igår att äta med oss men fastnade med vänner i Gävle – då sparade vi självklart till henne. Efter maten bad hon om en liten ynnest, den stackars unga kvinnan har inget badkar i sin andrahandslägenhet – hon fick ta ett varmt bad här. Så laddar hon gärna sina batterier då hon får en möjlighet. Sen fick jag med henne ut på en promenad i månskenet 🙂

En sån fantastisk o njutbar upplevelse att promenera i området, i mörkret, med stjärnklar himmel o fullmåne. Det blir ju aldrig riktigt mörkt o nattsvart här i stan, stjärnorna kommer inte så nära som då man är på landsbygden, ändå njuter jag av kraften o glädjen över universums fullkomlighet. Att se silhuetterna av alla vackra träd, mot den än mörkare himlen. Att ställa sig inunder de stora o kraftfulla lövträden, se uppåt, o bara tanka in glädje o energi. Träd är så oerhört livgivande o kraftfulla för mig.

Numera, då jag tränar på gym ett par gånger i veckan, blir promenader inte ett sätt att få motion – de blir istället en ren naturupplevelse, ett underbart sätt att ladda batterierna. Nu känner jag mig fulladdad o redo att sova!

urladdning

Då jag kom hem höll ynglet på med sin slags batteriladdning – eller snarare urladdning kanske:

Vi har väldigt olika behov den unge mannen o jag. I min halvfärdiga meditationshörna, där min hängmatta normalt hänger, nyttjar han kroken i taket till han hänga upp sin slagpåse. Han slår o sparkar den o sig halvt fördärvad, får utlopp för en massa energi o blir nöjd o tillfreds med livet. Det är hans sätt.

Det är väl inte mer än rätt att han får ta del av kroken då det var han som fick borra hålet i taket. Han är trots allt två dec längre än mig…

Här o här kan du läsa om andra bloggares varianter på att ladda sina batterier.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: