Hoppa till innehåll

Kors i taket ynglet

29 september 2009

Ikväll då jag kom hem från storstan mötte jag mitt yngel i ytterdörren. Han var på väg ut med en stor svart sopsäck á 125 liters varianten.

Den unge mannen hade städat sitt rum !!!!!

Det händer inte ofta o det var oerhört välbehövligt. Hans kära stora syster påstår att det pågått förpuppning av larver därinne… då förstår man hur LÄNGE SEDAN det var som han städade. Förresten – det var allt jag som städade senast, två dagar innan jag skrev detta inlägg. Jag återkom aldrig till ämnet då men i korta drag: Mitt yngel  sjappade fönstervägen i gryningen på nationaldagen o jag använde hela den dagen åt att detlajerat gå igenom hans rum, millimeter för millimeter – städat blev det samtidigt. Alla sätt att dämpa en orolig tonårsmamma är bra sätt 🙂

Varför gjorde han nu detta just ikväll? (Städade alltså)

För att jag bönat? bett? tjatat? hotat? mutat?

Nejdå mina försök påverkar honom aldrig…. *suck* han skulle ha besök av nya unga kvinnliga vänner.  Då går det minsann bra.

I mina klarsyntare stunder så förstår jag att jag trots allt lyckats fostra honom till att se skillnaden,  till veta att det inte är OK att skita helt i att städa/röja/plocka ut disk från rummet o s v

Här kan du läsa ett härligt inlägg om behov av städning – fast i lite ombytta roller. Jag gillade idén, kanske ska jag nyttja den till ynglet – men risken är stor att han inte ens ser lappen i sin röra….

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: