Hoppa till innehåll

Att flytta min blogg

26 september 2009
I fredags fick jag hjälp av Fatou att lära mig lite om wordpress o ett, som jag ser det, intressant alternativ till Blogspot. Hon försökte även lära mig lite om Bloggportalen…. men det var allt lite komplicerat om än med bra funktioner. Jag måste nog ta mig gott om tid för att kika runt o försöka få ihop det. Vi hade dessutom en härlig kväll med IKEA, god mat hemma hos henne o massor av samtal. Det känns fantastiskt att kunna mötas i full acceptans precis där vi är i livet, känna igen o få reflektera i många olika gemensamma ämnen. Tack Fatou för att du är du!

Funktionen jag framför andra suktar efter är att själv kunna välja när inlägg ska läggas ut. På Blogspot är vi alltid beroende av tid – o tid är en oregelbunden bristvara i mitt liv. Ibland har jag massor av egen tid o inspiration o då kan jag skriva flera inlägg på en o samma dag – det liksom sprudlar ur mig. Så kan det även vara då mitt gnäll behov är stort eller min sorg känns ändlös o s v. Andra veckor har jag INGEN tid o bloggen ligger öde o död. Så min förhoppning är att kunna vara mer kreativ över tid.

I stor sett hela gårdagen ägnade jag åt att för hand kopiera över mina inlägg till En dag i taget på wordpress. Det var första gången jag ögnade igenom allt jag skrivit under året som gått för det är ganska exakt ett år sedan jag drog igång bloggen för underlätta kontakten med min dotter som flyttat till Chile. Mitt första inlägg handlade om föräldrarskap i tillfrisknande ur ett mycket personligt perspektiv.

Det jag nu noterat då jag flyttat inläggen är att jag inte haft så mycket struktur. Kategorier o etiketter har kastats hit o dit helt slumpmässigt. Jag ska försöka gå igenom det lite i taget o rätta till. Men det är fortfarande många funktioner jag inte har kläm på i bloggandet. Fatou poängterar ju ofta detta länkande som jag uppskattar mycket på hennes sida men inte riktigt lärt mig använda. WordPress har dessutom ett antal helt nya begrepp i den genren….

Som jag skrev i maj då dottern kommit hem så skriver jag mest för min egen skull just nu. Vi får väl se tiden an hur jag vill ha det med bloggandet o vilka val jag gör.

Min nya blogg ligger nu på www.smultronets.wordpress.com – men jag kommer inte att stänga ner på blogspot förrens jag fixat klart o lärt mig fler funktioner.

2 kommentarer leave one →
 1. 27 september 2009 09:57

  Men titta vad fint det går!! Jag tycker det ser toppen ut! Och jag blir alltid lika glad när jag ser mycket länkar. Även om det inte är så att man läser alla, så är det oftast någon av dem man vill kika lite mer på. Min egen ”blogg-guru” Helené (R.I.P.) tjatade om detta länkande tills jag nästan drömde länkar. Haha…

  När jag skriver inlägg där jag inte länkar, för att jag inte orkar eller för att det är ovidkommande, så får jag nästan lite ångest. Haha… Det säger väl en del om hur hon tjatade om dessa länkar. Men nu sitter de i ryggmärgen för det mesta. Nog om det!

  Fnula på lite till du, så ska du se att funktionerna kommer att sitta ganska snart…! Kram och återigen: TACK för den härliga fredagen! Det måste vi göra om! Kram! ♥

  • 02 oktober 2009 23:21

   Nu du, börjar nu lite i taget att förstå fler funktioner, den sista jag upptäckte var just denna – att kunna svara på kommentarer 😉
   Tack för att du finns o för att du är du!

   *kram*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: