Hoppa till innehåll

Den långa vägen till närhet

14 september 2009
Är boken jag läste ut i går då jag låg i bubbelpoolenfyrsihov.

Jag har läst de flesta av Tommy Hellstens böcker genom åren av mitt eget tillfrisknande. Viss har haft stor betydelse för mig, insikter o igenkännande har blandats med mycket annat viktigt. Mer om hans böcker kan du hitta här.

Denna bok består av brev som han o hans nya hustru skriver till varandra. Kanske inte en enormt lättläst variant men den värmde min själ – det är möjligt med tvåsamhet!

Boken avslutas med dikten Om äktenskapet ur Khalil Gibran´s Profeten;

Ni föddes tillsammans och tillsammans skall ni alltid vara. Ni skall vara tillsammans när dödens vita vingar skingrar era dagar. Ja, ni skall vara tillsammans även i det tysta minnet av Gud. Men låt det finnas rymd i er samvaro, Och låt himlens vindar dansa mellan er.

Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik.

Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga.

Ett längre utdrag ur Profeten hittar du här

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: