Hoppa till innehåll

Ingen behöver egentligen leva sitt liv ensam….

09 augusti 2009
Jag fick ett boktips av en släkting under semestern. Han sa inte något om boken o nu i efterhand så kan jag inte minnas att vi överhuvudtaget berörde samtalsämnet relationer eller mina svårigheter att våga mig på sådana i synnerhet…. men han är klok min släkting o vet kanske att det finns bättre sätt att få mig att läsa en bok än att berätta om innehållet.

Hade han berättat hade jag kanske valt bort att läsa den… av samma anledning som jag väljer bort närhet o relationer – av rädsla för risken o smärtan i närheten till andra människor. Då jag läst boken o förstått innehållet är det svårt att förbli oberörd o opåverkad, det är kanske ändå möjligt att våga göra annorlunda(?)

Jag har läst många självhjälpsböcker i en mängd olika ämnen. Jag har vuxit o utvecklats genom möten med andra människor. Men ämnet nära relationer har jag inte kommit vidare långt med – annat än att jag gått från helt anti till att ha en allt starkare längtan efter en man i mitt liv. Att här både få en logisk förklaring till mitt beteende o dessutom verktyg för att kunna välja att göra annorlunda – en härlig upplevelse. Boken bygger på anknytningsterori som förklaringsmodell o KBT som verktyg att komma vidare. Den är mycket lätt att känna igen sig i o ta till sig, verktygen är smarta o enkla.

Lite grann kan jag önska mig en terapeut, eller någon annan, som kan pusha mig vidare då jag backar tillbaka i rädslan. Någon att lämna över vuxenansvaret till då jag känner mig liten… men nu är jag ju även stor o får helt krasst lämna över vuxenansvaret till mig själv då jag inombords blir pyttig o behöver stöd att gå vidare 🙂

En dag i taget!

Ps. Klickar du på boken kommer du till dess hemsida

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: