Hoppa till innehåll

Ynklig – är jag sjuk?

05 augusti 2009
Har känt mig olustig i kroppen ett par dagar nu, ingen riktigt ork, ont lite här o där, konstig i magen, konstig i huvudet. I morse var det värre, men som alltid (oftast) så åkte jag till jobbet ändå. Jag har svårt att stanna hemma… om det beror på det arbete jag har eller mig själv är höljt i dunkel. Dels tycker jag det är för dyrt med karensdagen, dels är jag alltför plikttrogen o vet att det är svårt att få tag på en vikarie, dels har jag nog ett stort kontrollbehov o tycker att det är svårt att driva min verksamhet utan mig – det blir så mycket konstigheter att ställa till rätta då jag är tillbaka igen. Att det inte är mitt problem hur verksamheten fungerar då/om jag är sjuk har aldrig riktigt sjunkit in i mig.

Fick lägga mig o vila redan efter en kvart på jobbet o tänkte att då ger det sig säkert… Kämpade på o höll ut fram till lunch, la mig o vilade igen – o det blev inte bättre. Så jag beslöt att åka hem o lägga mig så det kanske skulle gå över till imorgon. Ett par kollegor drev lite med mig med glimten i ögat, jag som ska ta hand om de sjuka o så klarar jag inte att hålla mig frisk själv…
Nu har jag legat i snart sex timmar o inget blir bättre. Blir så rastlös i kroppen av att ligga still, så där så jag (nästan) önskar att jag får feber o kan sova bort tiden istället. Huvudet tillåter inte ens läsning som är ett älskat tidsfördriv då jag är krasslig. Skönt med en laptop som kan slås igen o öppnas igen som det passar orken o rastlösheten. Med huvudvärk ont i kroppen o magen borde jag kanske inte önska mig feber – det kanske räcker som det är.

Det vore inte helt fel att få en mycket lindrig variant av den nya influensan nu, så är jag immun sen i höst när jag måste/ska jobba halvt ihjäl mig för att ta hand om alla sjuka på min arbetsplats o vaccinera resten….

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: