Hoppa till innehåll

Pride paraden 2009

01 augusti 2009
tags:
Idag har jag varit i Stockholm o deltagit i Pride paraden. Jag valde att gå i en speciell del av tåget som inleddes med en svart kista som bars fram, bakom den människor klädda i svart eller vitt med förtejpade munnar. Marching for those who can´t.

I många länder, även i vår närhet, är det inte tillåtet att vara HBT person. De kan inte paradera. Inte ens uttala eller visa sig öppet. Nu fick jag förmånen att paradera i någons ställe. Det berörde mig starkt, o många med mig.

Jag fick på plats klart för mig att temat på årets pride varit heteronormern (klickbar youtoube länk) Det hade jag ingen aning om då jag skrev mitt förra inlägg som plötsligt fick ännu mer tanke i sig. Dagen gav mersmak o en massa tankar om hur vår kulturella heteronorm påverkar mig o andra. Hur kan jag förändra den i mig integrerade kulturen o om programera mig till att vara öppen för varje unik människa – oavsett ras kön o sexuell läggning. Att ständigt bolla tankarna o medvetandegöra mig själv alltmer om hur kulturellt jag tänker – självkännedom är starten till förändring. En dag i taget.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: