Hoppa till innehåll

Familjehemligheter – för vems skull?

25 juli 2009

Hur många familjehemligheter orkar en släkt bära? För vems skull bärs de? För vems skull hemlighålls de? Vems är skammen? Är den ens någons?

Hur många hemligheter bär jag o för vems skull? Är det för att skydda någon? Skydda mig själv?

Det är sannolikt tur att min släkt är så splittrad pga skilsmässor redan i mina far/mor föräldrars generationer, vilket resulterat i halvsyskon åt olika håll o brist på kontakt o släktrelationer.

Tur för vem frågar jag mig emellanåt.

Tur för mig som av självbevarelsedrift vägrar hålla hemligheterna gömda o glömda? Att jag slipper släktens känslostormar o vrede då jag står upp för den jag är utan skam. Står upp för min bakgrund o min familjs bakgrund. Min släkts bakgrund o hemligheter.

Tur för de andra som slipper få veta? Tur för de som vet att de slipper påminnas?

Eller är de kanske till släktens nackdel att inte alla får ta del av släktens hemliga sociala arv o därmed mister möjligheten att bearbeta o tillfriskna, slippa föra det sociala arvet vidare till sina barn. De enskilda individerna som kanske tror att det är dem själva, som individer, det är något fel på. Precis som jag trodde innan jag såg mönstren, innan jag kunde ta ansvar för mitt eget liv o tillfriskna.

Det är möjligt – det finns hopp för alla individer i alla släkter, oavsett det sociala arvet.

Det finns hopp för mig – trots alla odds emot mig en gång i livets linda – jag är stark idag o i min fulla kraft. En kärleksfull kvinna mitt i livet – en dag i taget!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: