Hoppa till innehåll

Hur har då familjelivet förändrats?

16 juni 2009
På tisdag är det 3 veckor sedan min vuxna dottern kom hem från sin senaste vistelse i Chile, det blev nio månaders bortavaro den här gången.

Jag ska ärligt erkänna att jag lidit många hel-s kval denna gång, försökt stänga av alla känslor o nästintill räknat bort henne för gott för att överleva själv känslomässigt. Att jag hjälpte henne med ett datainköp innan avfärden har i och för sig gjort det lättare o hon har på sätt o vis funnits närmare än förra resan. Ändå har det varit betydligt smärtsammare, men nu ska jag inte gegga in på det utan fokusera på förändringar här hemma efter hennes hemkomst.

Ynglet o jag har ju levt våra liv här under tiden hon varit borta. Han mest på sitt rum o jag flydde med tiden allt mer in på mitt eget o till datorn, bloggen eller skype för att prata med dottern.

Nu är det lite mer livat i lägenheten, musik står på i bakgrunden o jag vaknar emellanåt av att de gnabbas på nätterna, jag deckar ju oftast flera timmar tidigare än de två. Det lagas mat här hemma igen, o efterrätter, betydligt oftare än mina två gånger per vecka. Även jag lagar mer mat, det är roligare då det finns intresse för samvaro kring matbordet. Min viktnedgång under vintern är sannolikt snart ett minne blott…

Men detaljerna är det som påverkat mig mest. Saltkaret fyller på sig själv, toapappret fylls på, soporna är utburna, disken diskad o torr tvätt vikt. Inget av dessa detaljer är sådant man skriver listor på eller ber ett tonårigt yngel att utföra. Det gäller att välja sina strider som ensamstående morsa. Jag nästan grinade första gången jag lyfte saltkaret, som jag visste var nästa tomt – o det var fullt – utan att jag själv åtgärdat det.

Lite i sänder o en dag i taget hittar vi varandra igen o på en vuxnare nivå. Mycket har hänt med henne o mycket har hänt med oss, vi är inte lika o samma som då. Var sak får ta sin tid men det är gott att leva o få vara närvarande en dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: