Hoppa till innehåll

Vartifrån kommer alla tårar?

10 juni 2009

Jag gjorde som tänkt igår på jobbet, bad om ursäkt till den jag snäste mest åt dagen innan. Sa som det var till hela gruppen, att så här reagerar jag då jag är för ledsen över situationen. Tårarna kom o gick hela dagen. Jag kan hålla ihop mig så länge jag lämnas ifred i mitt jobb, men om någon berör hur jag mår eller än värre bryr sig på riktigt o undrar hur det är – då spricker min fasad på nolltid. Jag skäms inte över mina tårar, ändå känns det jobbigt att inte kunna kontrollera dem.

Röksugen blev jag också. Inte behov pga ångest, inte ren självdestruktivitet heller – vet i sjutton men tre cigg blev det under gårdagskvällen. Jag som inte rökt på över ett halvår. Det är en finstämd liten mätare på hur hanterbar eller rättare sagt ohanterbar jag upplever min situation.

Då jag kom hem från jobbet hade min goa dotter lagat mat, det är fantastiskt att hon orkar. Jag ids ju knappt bry mig om sånt som matlagning o planering…. Sen tog jag en lång promenad, satt på en bergknalle i solen, lutade mig mot en träd o njöt av den vackra naturen o solen som dalade. Det finns en del undanskymda skogspartier även i den här stan…

Nu ska jag strax iväg igen mot jobbet. Har en vikarie för mig idag då jag själv fått det intrikata uppdraget att utbilda sommarvikarier o andra i för uppdraget viktiga medicinska bedömningar. Något jag själv till största delen är outbildad i – men det kanske de inte märker något av…. vad vet jag. Antingen går det bra eller så blir det aningen pinsamt, jag kan bara göra mitt bästa utifrån den kunskap o de förutsättningar jag har. En dag i taget.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: