Hoppa till innehåll

Bakslag eller genombrott?

13 maj 2009
Jag skypade med min goa dotter igår kväll o det väckte känslor o funderingar i mig då jag pratade om min obehagliga upplevelse på jobbet, hon undrade om jag verkligen ska jobba med det jag gör. O hennes enkla reflektion fick mig att fundera vidare. Är det värt priset, vad utsätter jag mig för för risker. Hon är så långt borta men ändå så nära, hon känner mig – vet det mesta om mig, o bryr sig på ett vuxet vis numera.

Jag såg fram emot en natts god sömn igår kväll – men tji fick jag. Efter en timme vaknade jag o var sedan vaken fram till tre tiden då jag äntligen lyckades somna om. Ofta brukar jag i sådana lägen ha en stor oro för något av mina barn, eller någon annan som står mig nära. Men denna gång var det mer jag själv som var i fokus. I skallen snurrade tankar o känslor, jag satte mig vid datorn o skrev av mig. Jag längtade efter att få krypa in i en stor o trygg famn, någon som håller om mig en stund o tillåter mig tanka värme o närhet. Det fanns ett ansikte på den stora trygga famnen, o jag var på vippen att berätta om detta för honom idag på jobbet – men lät bli.

Jag tog en timmes sovmorgon i morse o har sen gjort mitt bästa för att vara funktionell på jobbet, lyckades rätt bra. Vid lunchtid, över maten, fick jag tillfälle att reflektera kort med en hög chef, som egentligen inte är min chef, över min tvivel om det är värt priset. Han kände inte till min episod o undrade om inte min egen chef agerat för mig, vilket hon förstås inte gjort. Han agerade då spontant, på fredag ska jag få pröva debriefing för första i mitt liv, förhoppningsvis kunna släppa detta inför helgen.

Att jag inte kan sova gott, att jag får en gråtklump i rösten då jag pratar om detta tyder på att det påverkade mig djupt. Kanske egentligen inte episoden i sig, men tankarna runt vad som skulle ha kunnat ske, vilka risker jag tar o vilken säkerhetsberedskap det finns/inte finns kring min funktion på arbetsplatsen.

Jag åkte hem tidigt o somnade, sov djupt till för en timme sedan. Nu ska jag dricka en kopp te, försöka meditera för att få lite ro o sen förhoppningsvis sova. En natt o en dag i taget.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: