Hoppa till innehåll

Personalfest

08 maj 2009
Ikväll ska på stor personalfest, två stora arbetsplatser samkör arrangemanget. Jag är lite nervös *suck* Är inte så van vid fester, känner mig inte så bekväm. Många människor jag inte känner, än mindre känner mig trygg med. Har inte varit anställd så länge o har inte lärt känna alla ens på min egen arbetsplats. Jag har ingen naturlig tillhörighet i gruppen då mitt yrke ligger lite utanför de övrigas. Nu ser jag att jag sätter upp en massa svårigheter…

Lite nervös eller rent av rädd?

Jag är inte van att klä upp mig, sminka mig o allt sånt som hör till – det bidrar förstås till att jag känner mig annorlunda. Men det är samtidigt så mycket JAG i just detta.
Jag är inte van att småprata om ytliga ting, dessutom tråkar det lätt ut mig då jag inte förstår syftet o inte känner nöjet.
Jag dricker helst aldrig alkohol – vilket än mer bidrar till mitt utanförskap i gruppen. Jag blir inte småfnittrig o nojsig som andra rätt snabbt blir.

Nu ska jag då ändå på fest. Det känns självklart att gå dit o delta, på mitt eget sätt o tillåta mig vara mig själv o på mina villkor. Med mina kläder o min smink nivå, med mina samtalsintressen o min nykterhet. Detta är ju den sanna bilden av mig, den jag är. Jag kan o vill inte försöka vara någon jag inte är, utanförskapet kanske är mer min känsla än andras (?)

Jo, jag är nervös, o det är inte ett mysigt pirr i magen – mer ett obehagligt. Men jag ska dit o jag ska försöka ha trevligt, vara social o njuta av samvaron med de kollegor som accepterar mig som den jag är. ”Ta till mig det jag vill o låta resten vara”.

Men först ska jag jobba, o nu är det dags…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: