Hoppa till innehåll

Rinna, droppa o nysa

26 april 2009
Hela gårdagskvällen fick jag må bra, så jag ska väl inte klaga – eller? Jo det tänker jag – KLAGA!

Hela dagen har gått åt till att torka rinnande ögon, inte gråttårar utan bara envist rinnande ögon. Nu är de röda o svullna oxå, de brukar bli det då de runnit oupphörligt i många timmar. Kombinerat med droppsnor som flödar utan förvarning o nysningar så blir livet helt underbart – i alla fall om jag ligger still i sängen i ett mörkt rum o blundar. Sannolikt en ny allergi reaktion – misstänker mycket pollen ute i det vackra o varma vädret som vi haft ett tag nu.

Det var allt ett tag sedan jag drabbades senast. Jag är rätt bra på att förtränga såna här dagar, o även andra då jag är ynklig o sängliggandes. Migrän är ett undantag då det ofta dominerar min tillvaro. Men faktiskt har den överaskat med sin frånvaro ett tag nu – så där så jag börjar undra vad jag gör rätt för en gångs skull….

Nästan att jag föredrar migrän ändå, om jag nu skulle få välja. Då kan jag ta ett piller o sova bort den, oftast i alla fall. Men allergireaktioner av det här slaget kan ta rätt många dagar att få bukt med. Har påbörjat en kortisonkur idag trots att jag vet att jag kommer att bli hyperaktiv o sömnlös inom kort. Men det är val som mellan pest o kolera, o jag föredrar hyperaktiv framför att ligga o blunda i ett mörkt rum vilket är det enda sättet att få ögonen att sluta rinna o då hejdas ju allt det andra på köpet.

Jag har tänkt jobba imorgon, åka in till Stockholm på handledning o ta en fika med min moster. Inte för att jag skulle fara illa rent fysiskt av att ligga hemma i mörklagt rum, men ekonomiskt är det inte lika roligt, nästa månad, då karensdagen dragits.

Vi får väl se hur det blir. Nu kom ynglet hem o vill äta Pasteles så jag ska göra honom sällskap i ett mörklagt kök. En dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: