Hoppa till innehåll

Det var inte rädsla

21 april 2009
Senare igår kväll noterade jag sakta men säkert vad som felades i min kropp, det var länge sedan sist o minnet hade allt bleknat. Urinvägsinfektion, det är allt närmare tjugu år sedan sist.
Nu har jag stenkoll på vart urinröret är lokaliserat…. hela natten krampade det o smärtade så jag av o till var osäker på om det satt i huvudet, bröstet eller underlivet. Självklart sprang jag på toa titt som tätt oxå…

Sjuksköterska som jag är följer jag förstås inga normala regler för diagnostik…. trots negativ sticka tvekade jag inte att börja behandla. Fyndade Selexid i mitt skåp (tack N* för dina ”rester”) o tog första dosen ihop med smärtstillande tabletter o framåt halv fyra i morse började kroppen äntligen slappna av i någon slags dvala. Den värsta känslan av desperation la sig o utmattad o vimmelkantig sov jag ett par timmar.

Till yrket, åtminstone i mitt fall, hör också en alltför hög sjuknärvaro på jobbet, för att jag tror mig vara så förbaskat oumbärlig. O idag hade det allt blivit rätt galet om jag inte varit på plats o servat doktorns mottagning. Det finns för o nackdelar med att vara ensamarbetande o trots att jag var på plats ser jag detta att ”tvingas” vara sjuknärvarande som en nackdel.

Ynlget o jag skulle fira ikväll, att han kommit in på sin sökta utbildning till hösten, men som så många andra kvällar de sista veckorna fastnade han ”på stan”. Jag handlade lite på vägen hem o slängde ihop en snabb middag, nu har jag gett upp min väntan på honom för ikväll. Jag vet ju att jag ska ha ett liv, ett eget liv 🙂 Men de dagar jag inte lagar middag är han missnöjd o nu när jag har gjort det så kommer han inte hem o äter….*suck*

Är mör i huvve o kropp så det räcker o tänker sussa gott, om kroppen tillåter. En natt o med en värktablett i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: