Skip to content

Kinesisk soppa

16 april 2009
tags:
Ikväll kokar jag min senaste soppa. Det är inte en matsoppa, det är en soppa med tanke bakom, en slags medicin. Ingrediens listan får jag av M, som även ger mig akupunktur, kinesiska örter, nya tankar, insikter, qi gong- och meditations-övningar och så vidare. Lite i taget börjar kropp, själ o ande släppa taget. Jag är rätt ute i mitt tillfrisknande o har mött en person med rätt kunskaper. Är du nyfiken så kan jag berätta mer 🙂

Den första soppan jag gjorde i höstas var rätt god, med en bas av rödbetor, rädisor o mynta. Sen gick det inte längre att få tag på mynta o mitt medicinska soppätande sprack. Fick då ny ingrediens lista av M, den andra innehöll selleri o fänkål. Jag kämpade o försökte tvinga i mig… men två deciliter om dagen var groteskt då, jag bangade ur.

Nu har jag då fått ännu en ny ingrediens lista. Måtten får jag prova mig fram o själv lista ut. Vore jag kockämne vore det enkelt, nu är jag inte det o det är rätt svårt. Citronmeliss är en ny ingrediens. Den har precis kokat färdigt nu o jag ha mixat den, det är dags att provsmaka första dosen.

Hmmm, vilken tur att jag är sjuksköterska – jag ska aldrig bjuda någon på denna soppa. Medicin är medicin dock o den går att få i sig, bättre en sist alltså. Funderar på vilken ingrediens jag ska öka eller minska nästa gång för att försöka förbättra smaken lite.

Nu är det dags för spikmattan o mitt mantrat som får min själ att flyga. Sen hoppas jag sova gott hela natten, trots att ynglet är ute i jobb (?) ännu en sen kväll/natt.
En dag i taget….

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: