Hoppa till innehåll

Ooooops – va mycket godis….

14 april 2009
Ikväll släppte jag lös mig själv i en smågodisbutik. Det var inte riktigt tänkt som det blev, men det blev som det blev ändå o jag hade roligt hela tiden. Mamma ska flyga till syrran o hennes son (som bor i USA) i nästa vecka, för att fira Nils tioårsdag i början av maj. Självklart har syrran beställt lite godis. Men hon ville bara ha lite, vilket hon var mycket noga att poängtera…. känner hon sin lillasyster tro???

Flera olika önskemål från barndomens o ungdomens favoritsmågodis, hade hon, mycket specifika såna. Typ ”du minns dom där bruna platta salta som vi åt på Ingarö då vi var små”. O visst sjutton minns jag, jag får en mycket tydlig bild för mina inre ögon hur de såg ut o hur de smakade, att vi åt dem vid badet i Södersved (hette det så…?) Önskemålen fortsatte, osså bumlingar i de två färgerna, mojänger i den färgen, snusmumrikar i de färgerna, svampar i den o den färgen, prickar o sockerbitar och så vidare o så lite till.

Jag hade en söt liten lista med mig in i butiken o tog en skopa o vandrade runt. Det var tyvärr lite utplockat, ägaren skyllde på påsken, o det kan säkert ligga något i det. Ändå gick jag därifrån med drygt fyra kilo smågodis, fast allt inte fanns, o en hel låda med Nils favoritgodis Plopp. Ska tillbaka i början av nästa vecka o komplettera med prickar o bumlingar i olika smaker….

Nu gäller det att morsan inte har för mycket packning. Har mejlat henne o frågat om jag kan packa en liten kabinväska som hon kan checka in, vågade inte ringa – det kändes aningen pinsamt. Annars vetifåglarna hur det ska gå – kanske får jag ett yngel som är till sig av lycka o sen hyperaktiv av allt socker. Eller så får jag göra ytterligare ett Chilepaket, dotterns godis efter 20årsdagen kanske börjat ta slut (?)

Inte är jag riktigt klok alla dagar, i alla fall inte då jag går in i smågodis butiker med min underbara systerson i tankarna *fniss*

Ikväll har jag känt mig full av glädje o kraft, pysslat i köket o nynnat för mig själv. Ynglet var på manöver ikväll igen, fast konstigt nog på Max…. En dag i taget 🙂

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: