Hoppa till innehåll

Pryltokig – jag?

13 april 2009
tags:
Min digitalkamera som jag köpte för fem år sedan började strula under vintern, allt blev lila ränder både på displayen o på bilderna. Jag noterade att den gick att använda om jag manuellt gick in i en meny under tiden jag ville fotografera, men i normalt fotoläge var den helt körd. Ingen ålder på en kamera tycker jag men modern teknik erbjuder inte så många år…

Så jag gick till en fotobutik – ingen hjälp att få. Lagning kostade mer än en ny kamera *suck*. Nya kameror hade de inte så gott om ”det är ju lågkonjunktur” sa expediten. Jag skiter blankt i om det är lågkonjunktur eller inte, behöver jag en ny kamera så vill jag kunna kika på olika alternativ, fråga om tekniska detaljer o få idéer, tips o eftertankar av säljaren. Fotobutik var inte rätt ställe för mig…

Letade på webben o dividerade med mig själv o vad som var vettigt, rimligt o smart. Gick till OnOffs lite mer framfusiga säljare o nyttjade dem som divideringskälla, utan att köpa något *ler* men fick alla konstiga frågor besvarade. Sen slog jag till o handlade på webben. Nu har jag en ny digitalkamera som är min lilla favoritleksak o som nyttjas flitigt.

Kanske är jag lite pryltokig….. hmm…. som nästa projekt funderar jag nu över hur jag ska kunna fippla med min dator så att den blir mer funktionsduglig. Den är mitt första egenhändiga databygge o moderkortet har stökat ett tag, det verkar ge upp bit för bit, inte heller den tekniken håller så många år. Det integrerade nätverkskortet la av först, men det gick ju att plugga i ett separat. Nu är det usb platserna som lägger av en efter en…. det är ett jäkla fipplande med att byta kablar i usb då jag vill göra olika saker. Fipplar jag med kameran, går det inte att nyttja skype, scannerna har ingen plats, inte heller den externa hårddisken. Jag behöver fler usb platser!! Usb hubbarna är ju värdelösa – men det visste väl alla som prövat….

En dag i taget – mot eller med tekniken, det är frågan för dagen

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: