Hoppa till innehåll

Oskrivna integritets regler

10 april 2009
tags:
Idag har jag legat i solen igen på förmiddagen, på min balkong. För mig är det helt privat. Jag ligger där i lugn o ro samtidigt som jag ignorerar allt som sker utanför min balkong. Jag noterar att grannar passerar men hälsar inte o förväntar mig inte att bli hälsad på. Det är som en oskriven regel o den respekteras.

Idag var det en man som bröt regeln. Fasiken va störd jag blev. Han passerade min balkong o hälsade högljutt med gester, sen passerade han flera gånger medans jag ignorerade vidare. Obehagligt kändes det. Trodde fanskapet att en solande kvinnan är något annat än just en solande kvinna? Jag klädde på mig o tog min an trädgården istället… han fortsatte att passera… Dumhuvve!

Tyvärr har jag en dålig erfarenhet av en granne som hade andra kulturella tolkningsmönster än mina, o för mycket droger i kroppen, som bröt sig in hos mig en sommargryning. Inget favvisminne direkt, klart det största trauma jag utsatts för i vuxenlivet. Så det är sannolikt inte så konstigt att jag överreagerar på denna nya grannes mysko beteende o överträdelse av oskrivna kulturella o sociala lagar *suck*

Just nu känns det inte så kul att bo som jag bor – lite nojjig blir jag….

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: