Hoppa till innehåll

Positiv förstärkning – dagens reflektion

07 april 2009
Idag fick jag känna på något intressant o utvecklande på jobbet. Hur jag reagerar då någon säger att ”jag är för mycket si eller så”. Mitt eget ältande gick igång omedelbart, de har rätt jag är för mycket si o så. Jag är så snabb att förstärka all tillstymmelse till kritik, helt oreflekterat.

Sen kom jag på o backade tillbaka till personerna som uttryckt sig om mig, inför mig, för att förklara en situation för mig. Sa som det var. Jag är nog rätt känslig för sånt, vänder det till kritik omedelbart. Varför hörs det mest sådana kommentarer – gör jag ingenting bra?

Sen, väl hemma o ute på min kvällspromenad, kom jag på – det är inte vad jag gör som ”kritiseras” det är att jag ÄR lite ”för” det o det. O då blev jag förbannad. Ingen har rätt att kritisera min personlighet, vem jag ÄR. Jag behöver ingen förstärkning av mina tillkorta kommanden, jag känner väl till mina brister. Jobbar hårt o intensivt med insikter om mig själv o mina beteenden, i alla situationer o relationer.

Det jag behöver är förstärkningar av mina positiva egenskaper. Att få veta att jag är accepterad precis som den jag är, med förtjänster o brister. Med viljan att sträva framåt, göra ett bra teamwork o utvecklas i konstruktiv o positiv anda – tillsammans med kollegorna.

Hela min arbetsplats behöver öva på detta, positiv feedback o positiv förstärkning i hela personalgruppen så att alla kan få känna sig accepterade o trygga. Att vi alla duger som de unika personer vi är o att vi stöttar varandra i med o motgångar.

Jag har viljan o jag tänker bidra aktivt – en dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: