Hoppa till innehåll

Bekännelse

02 april 2009
Igår då jag bloggade om p-böterna o min vrede var det några söta saker om mig själv jag missade att berätta (dolde?). Lärorika, i alla fall i mina egna ögon, tycker jag nu i efterhand.Då jag kom hem från mjölkaffären var jag fortfarande fly förbannad över böterna, på mig själv o min egen klantighet o på den där p-vakten som var så dum. Ynglet backade ut ur köket, sa att jag såg farlig ut. Jag misstänker att det slog gnistor om mig. Det var oerhört nära att jag anklagade den stackaren för att vara skyldig till alltihopa. Bara för att han dricker så förbannat med mjölk. O inte själv köper hem mer mjölk då det behövs – han som cyklar o är garanterat bötesfri.

Tänk vilket behov av att skylla ifrån mig jag fick. Först på p-vakten som var så jävla petig – fast jag sannerligen hade ställt in tiden aningen för oförsiktigt. Sen på ynglets tonåriga mjölkmani.

Att ta på mig min del av skulden, erkänna det för mig själv, sen för ynglet o nu för er. Inte slå på mig själv, bara leende acceptera att det var jag som gjorde fel o fick betala för det. O att jag till en början ville ge skulden på någon annan, i min vrede över oförrätten som jag tyckte begåtts mot mig – men som inte begåtts alls. Det satt långt inne.

Skammen över mina fula skylla ifrån mig beteenden var allt störst.

Nu är böterna betalda med glädje. Jag har funderat på att sända ett litet tackbrev till P-vakten för de nya insikterna jag fick tack vare honom. Insikten att jag kan välja glädje som jag tog för mig av redan samma kväll. O nu insikten att jag skäms över behovet av att skylla ifrån mig som uppstod. P-vakten skulle sannolikt inte förstå, kanske bara ta det som ironi eller rent av tro att jag sänder en bomb i vykortsformat…

Det viktiga är ändå att jag insett detta – att jag lärt mig något nytt – en dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: