Hoppa till innehåll

Tid för böcker

19 mars 2009
Är lite off från cybervärlden för närvarande. Har fastnat i böckernas värld igen o njuter av närvaron i dem o innehållets utmaningar för tanke o känsla.
Häromdagen läste jag ut Noreas saga av Marianne Fredriksson, det är säkert tio år sedan jag sist läste den. Jag mindes den inte ens men då jag såg den hemma hos vänner som städat ut böcker de inte ville ha kvar så ville den bli min – o läsas igen.

Jag tror den ligger rätt i tiden för mig nu. Temat i boken är djupt o når temat i mig, eller ett nytt djup, i tanke o känsla. I går då jag fick behandling hos Marco ploppade en ny sanning upp ur mig. Den har aldrig varit en hemlighet men jag tror inte jag satt ord på den tidigare o samtidigt insett hur djupt i mig den ligger förankrad. Jag har nog inte velat se.

Det handlar om en rädsla så avgrundsdjup att den påverkar alla delar o skeenden i mitt liv, alla relationer på alla nivåer – en rädsla som begränsar mig o mitt liv.

Jag tror att då jag inser o sätter ord på en sanning om mig själv så öppnar jag upp möjligheten till förändringsprocessen. Inte över en natt. Det har tagit närmare 39 år att se denna sanning, då kan den inte tas bort i en handvändning – det får ta sin tid. Jag kommer sannerligen att bli allt mer medveten i hur mycket o på vilka sätt den genomsyrar mitt liv.

För att dottern ska få le lite…. Nu tror jag att jag kan beskriva ögongodiset lite bättre, jag har observerat noggrant Även fått lite sido info att han nog har en relation – men det kanske gör det hela lättare, då behöver jag inte ta mig själv på så stort allvar.
Måste hur som ta ett allvars samtal med honom vid tillfälle. Han kan inte kalla mig ”hjärtat” i telefon – det är inte rättvist, jag som håller på att längta sönder mig efter närhet till en man…..

Men jag kan inte låta bli att mysa i det *ler*

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: