Hoppa till innehåll

En känslig kvinna

06 mars 2009
Det blev en speciell dag på jobbet idag. Känslomässigt svår.

Att jag ska vara så känslig. För andras tyckande. Då det sker i grupp. Att det ska ta mig så hårt. En klappjakt, en massaktion – att bli dömd utan hänsyn till fakta, utan att ens se till mitt ansvarsområde. Utan möjlighet att uttala mig. Det är inte sakligt. Inte rent spel. Men vad kan jag egentligen förvänta mig.

Jag vet ju att det kan vara så här. Att det är en del av jobbet jag valt. Har sett andra drabbas.

Men jag ÄR känslig. En människa. En individ. En person. Jag är saklig, jag är professionell. Jag är van att bli uppskattad för det jag gör för individen. För mitt bemötande. För min empati.

Jag har valt detta jobb för att alla människor, i mina ögon, har samma värde. För att alla är någons nära o kära, o skulle kunnat vara mina nära o kära. Jag gör inte skillnad på folk.

Visst har jag fått ta skit förr. Men aldrig på denna nivå. Aldrig så personligt. Bara enstaka rötägg som utmärkt sig o kunnat avfärdas som sådana. Det är svårare när de vanliga inte vågar stå emot rötäggets maktdemonstration.

Högsta chefen skickade ett ögongodis på stöttnings kampanj. Är det så genomskinligt vem som bäst når fram till mig? Men det kändes gött. Hade inte varit fel med en öppen o varm famn….. men nu ska jag inte överdriva. Varma ögon, medkänsla o lite professionell o personlig bekräftelse räckte för stunden. Sen kom högsta chefen själv i samma ärende, han är go han med.

En dag i taget. På måndag ska jag på handledning – det kunde inte kommit lägligare.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: