Hoppa till innehåll

Är min blogg min slasktratt?

23 februari 2009
Har funderat lite över det… o jo, det kan nog vara så.På jobbet vill jag vara kreativ o glad.
Jag älskar att få skratta med andra, ibland åt yttre företeelser o ibland åt mig själv. Att se det komiska i livet, skeenden o möten. Jag gillar kreativitet, skapande o utvecklande av idéer – att få omsätta dem i praktik. Jag ger mycket av mig själv i mitt arbete. Till andra. Tankar inte så mycket till mig själv.

Då jag träffar mina vänner vill jag bara vara. Mötas. Finnas. Stillsamt. I värme o omsorg, i glädjeämnen o i kriser. Att vara delaktig o närvarande. Då kan jag tanka även till mig.

Hemma är det fler måsten o borden, sysslor som kräver sin tid o plats. Ynglet behöver egen tid mer o mer, vilket leder till att jag får mer egen tid till bara mig.

Då jag är med mig själv ploppar det ibland upp sånt jag gått o burit på, kanske irriterats över, eller som väckt min sorg eller vrede. Då jag är stilla med mig själv får jag tankar o låter dem ta uttryck som ett sätt att göra mig av med sånt jag inte vill bära på. Då jag bara njuter av upplevelsen av att vara med mig själv, eller i naturen o förundras o gläds sätter jag mig sällan vid burken o skriver.

Jag ÄR ensam i mitt föräldrarskap, saknar en förälder att bolla oro, tankar o känslor med. Det finns en pappabrist i mina ungdommars liv, o förstås även en manlig brist i mitt liv. Jag längtar efter någon att dela livet med, men är inte där nu, inte ännu.

Så jo, det är nog så. Jag använder skrivandet på bloggen som en ventil där jag gör mig av med sånt jag inte vill ha kvar i hjärtat, eller åtminstone låter jag det förlora sin udd så att jag kan njuta vidare av livet i tillförsikt.

En dag i taget.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: