Hoppa till innehåll

Vad jag älskar att röja….i någon annans oreda, o skapa min egen reda :-)

30 januari 2009

Idag blev jag kvar på jobbet efter arbetstid, det är rätt lugnt o skönt då alla tror att jag gått hem. Telefonen slutar ringa, det slutar knacka på dörren, mejlen slutar ramla in.

Jag har bara varit på denna arbetsplats i en och en halv månad. Fortfarande hittar jag inte riktigt på expeditionen, i skåpen, i läkemedelsrummet, i pärmarna o bland pappren. Lite i taget försöker jag erövra ett nytt område o greppa det, sortera, organisera, märka upp o slänga inaktualiteter.
Idag kom turen till läkemedelsrummet.

Nu står allt i bokstavsordning, som det ska, även salvor, inhalatorer o annat småkrafs. Utgångsdatum är kollade, hyllorna dammade, oväsentligheter flyttade till mindre framträdande platser. Jag gjorde en del fynd, några användbara o andra bara lite spännande. En gammal kokplatta, en sån där ormformad, stod på en hylla. En kartong full med hylltillbehör till någon för länge sedan kasserad bokhylla (?) Vad dessa attiraljer gjorde inlåsta där….mysko….

Jag gillar att kunna hitta då jag kommer in i ett arbetsrum. Skåp o lådor ska vara uppmärkta med sitt innehåll. Pärmar ska ha innehållsförteckningar, förvaringshyllor för dokument ska vara uppmärkta. Vem som helst ska kunna jobba där o hitta allt den behöver utan att leta sig fördärvad, utan att behöva öppna alla dörrar o lådor. Det är mitt mål – då råder min reda!

Jag vet att jag är fyrkantig på jobbet, mycket mer än hemma. Var sak ska ha sin givna plats, allt ska ha sin struktur, flertalet frågor ska ha konkreta svar. Allt för att undvika en massa onödigt jidder o tjafsande. Hemma är saker av naturliga skäl lite mer flytande o inte så noga. Var sak har sin tid o ibland är det tid att bara vara.

Det ska jag ägna mig åt i helgen nu – att bara vara – en dag i taget

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: