Hoppa till innehåll

Har tappat lite kraft – tänker ta den tillbaka nu

26 januari 2009

Den sista veckan har varit intensiv med sjuka ”barn” – de är ju stora nu bägge mina, men då de är sjuka hönsar jag på ändå. Mitt stora gängliga yngel hade halsfluss hela förra veckan o lyckades tappa fyra kilo på några dagar. Min plutta på andra sidan atlanten blev också sjuk, det är svårare att hjälpa henne då hon är så lång borta.
Att ”hönsa” är för mig en blandning mellan att vara en kärleksfull, närvarande o orolig mamma – o att vara en objektiv, symptom analyserande, sjuksköterska.

Jag tappade snabbt kraft då mitt fokus återgick till ”barnen” o inte till mig själv. Kanske har jag blivit lite bortskämd de senaste åren då jag kunnat lägga allt mer energi på min egen kropp o själ, på att tanka in det jag själv behöver. En promenad i ljuvligt snöfall, en stund i badkaret med tända ljus, meditera eller göra qigong – allt utifrån vad jag känner att kropp o själ vill ha.

Nu är ynglet i full aktion igen o pluttan i Chile har förhoppningsvis börjat få i sig sin medicin o piggar på sig lite i taget. Jag kan inte riktigt släppa taget om oron – men jag ska försöka.

Oavsett om jag tappar lite kraft ibland så vill jag alltid finnas där för mina ungar då de behöver mig – all tid o alltid – en dag i taget!

* Nu ska jag ge mig själv vad jag behöver en stund – ett varmt bad med levande ljus *

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: